Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg misforsto om svineinfluensa

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen beklager feilinformasjon til helseministeren.

 DA DET BLE FEIL:  Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen orienterer helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen 3. november. Foto: BERIT ROALD, SCANPIX.
DA DET BLE FEIL: Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen orienterer helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen 3. november. Foto: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen misforsto og feilinformerte helseministeren om at Norge var med i en europeisk svineinfluensaoversikt.

- Jeg har misforstått informasjon i eget hus om hvor raskt det lar seg gjøre å delta i det europeiske registeret.

- Denne informasjonen har jeg gitt videre på pressekonferanse, til statsråden og til Stortinget, sier direktør Bjørn-Inge Larsen i Helsedirektoratet til VG.


18 døde

18 personer har dødd av svineinfluensaen i Norge, og myndighetene håper at internasjonal registrering på sikt vil gi intensivlegene flere svar om sykdomsforløp, risikogrupper og behandling.


På en høring i Stortinget for to uker siden opplyste helseminister Anne Grethe Strøm-Erichsen at registreringen i det europeiske registeret skulle skje innen få dager.

Men direktoratet har fortsatt ikke søkt Datatilsynet om å knytte Norge til registeret.


- Ikke liv og helse

Larsen lover å få fortgang i saken.

- Heldigvis er det slik at forsinkelsen ikke har vært avgjørende for liv og helse for pasientene på norske sykehus. Dette har vi også fått forsikring om fra de regionale helseforetakene, sier han. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media