Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg mistenkte raskt at vinen var tuklet med, jeg ble bekymra for situasjonen jeg og barna hadde kommet i

Britisk kvinne bodde hos tiltalte (37) på norgesferie.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den 37 år gamle TV-danseren nekter for å gjort det den britiske kvinnen forklarer i retten. Hun var på norgesferie og skulle bo hos tiltalte i Oslo med barna sine i mai i fjor. Foto: Dagbladet
NEKTER STRAFFSKYLD: Den 37 år gamle TV-danseren nekter for å gjort det den britiske kvinnen forklarer i retten. Hun var på norgesferie og skulle bo hos tiltalte i Oslo med barna sine i mai i fjor. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske tobarnsmoren var på norgesferie da hun og barna hadde avtalt å bo hos den voldtektstiltalte 37-åringen gjennom nettjenesten Couchsurfing.org.

Hun forteller i sin forklaring i retten at TV-danseren (37) i sin nettprofil oppga artistnavnet hans.

- Jeg fikk vite hans egentlige navn av politiet etter at jeg hadde anmeldt, sier hun.

Hun forklarer seg på engelsk og blir oversatt til norsk av en tolk ved siden av.

Hun sier hun helst ønsket å bo hos en familie, men tiltalte opplyste på profilen sin at han hadde ei romvenninne og delvis ivaretok et barn.

- Hadde jeg visst at han var dømt for voldtekt, hadde jeg selvfølgelig aldri bodd der. Han sa heller aldri noe om dette, sier hun.

Hn forklarer at hun googlet det oppgitte artistnavnet før de inngikk avtalen, men fant ikke noe som ikke stemte overens med hva han hadde opplyst via profilen sin eller gjennom deres e-post-korrespodanse.

Hadde med vin Hun og barna kom til hovedstaden og møtte tiltalte den 29. mai i år. De ble med mannen hjem og kvinnen var opptatt av å legge barna da det begynte å bli seint, forklarer hun.

Etter å ha lagt barna tok hun frem en flaske vin hun hadde med.

- Det er vanlig å ha med en flaske vin til husverten når en couchsurfer, sier hun.

Hun sier tiltalte tok med flaska til kjøkkenet for å åpne den.

- Det tok litt tid, sier hun.

De fikk vin og hun drakk halve det første glasset.

- Jeg mistenkte raskt at vinen hadde blitt tuklet med. Jeg ble bekymra for situasjonen jeg og barna var i, sier hun.

Klarte ikke bevege seg Hun sier hun raskt følte seg svimmel og ute av det. Hun sier hun tenkte saktere, sleit med å kontrollere stemmen sin og ble oppmerksom på at situasjonen var ille.

Hun sier i retten at hun begynte å finne unnskyldninger for å ikke drikke mer, men tiltalte presset på for at hun skulle drikke, i starten på en hyggelig måte for så å bli mer og mer pressende, beskriver hun.

- Han sa jeg så anspent ut, noe som sikkert stemte. Han tilbød å massere meg da han sa han var utdannet massør. Jeg tenkte at det var bedre at han gjorde det enn at jeg utløste noe aggresjon hos ham, sier hun.

Hun sier hun under normale omstendigheter helt fint ville taklet den mengden med vin og viser til at briter vansligvis drikker mye mer enn hva norsk kultur tillater.

Hun sier da voldtekten skjedde klarte hun ikke å bevege seg opp fra sofaen. Hun sier noe ikke stemte med da hun forsøkte å bevege seg.

Vanskelig å forklare seg Den tiltalte 37-åringen følger nøye med på fornærmede i vitneboksen mens hun forklarer seg i detalj om hva hun husker. Han ser vekselsvis mot fornærmede og ned i tiltalebenken.

Han nekter straffskyld for tiltaleposten.

Kvinnen sier i retten at hun synes det er vanskelig å forklare seg om voldtekten.

- Jeg var forberedt på dette, men det er vanskeligere å snakke om enn det jeg trodde på forhånd, sier den gråtkvalte kvinnen.

Hun sier hun sleit med å bruke stemmen sin, men sier hun husker å ha sagt til tiltalte:

- Nei, stopp. Ikke gjør det.

Hun forklarer også at barna som lå i naborommet på et tidspunkt våknet og skrek av det hun oppfattet som redsel. Hun tror ikke de var i rommet der voldtekten skjedde, men måtte på et tidspunkt roe dem ned. Fornærmede anmeldte på et tidspunkt tiltalt for overgrep mot barna, men denne saken er henlagt etter bevisets stilling.

Etter voldtekten forsøkte tiltalte, ifølge fornærmede, å normalisere situasjonen. Etter en dusj gikk hun for å legge seg, men kledde på seg og varslet ei venninne hjemme. De tekstet til hverandre om hva som hadde skjedd. Fornærmede ønsket ikke å kontakte politiet fordi hun var usikker på hvor alvorlig norsk politi tok slike saker og hun ønsket ikke å forverre situasjonen, forklarer hun.

Ringte politiet Neste morgen skal tiltalte ha vært veldig hyggelig og snakket som om alt skjedde frivillig, ifølge fornærmede.

- Det var veldig frekt, sier hun i retten.

Hun og barna kom seg etter hvert ut av leiligheten. For å komme seg raskt vekk lot hun en koffert ligge igjen i leiligheten hans. Hun sier da de kom seg vekk fortalte en av barna hennes at tiltalte hadde gjort noe som kan beskrives som et overgrep mot barna.

- Da fant jeg en telefon og ringte nødnummeret, sier hun.

Hun sier hun ble noe avvist av operasjonssentralen for å ha ringt nødnummeret for å rapportere dette. Hun sier de dro til hotellet de hadde booket og resepsjonisten så at hun ikke hadde det bra. De begynte å snakke fortrolig og hun hjalp til med å kontakte politiet.

Da politiet kom til hotellrommet forklarte hun kort hva som hadde skjedd og hvem som var involvert.

- Politiet reagerte på navnet og tok opp telefonen sin og viste meg et bilde og spurte om det var han og det var det jo, sier hun.

Hun sier politiet sa hans egentlig navn og sa de visste hvem han var.

Kvinnen er den første av ni fornærmede som forklarer seg i retten. Flere av de fornærmede ønsker å forklare seg uten at den tiltalte er til stede i salen, men følger forklaringa fra et tilstøtende rom ute av syne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media