Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg mistet balansen og kuttet henne

Drapstiltalte Marian Clita om drapet av flyvertinnen Vera Vildmyren, og hevder han bare så seg rundt på hotellet og ville varsle ifra om at Vildmyrens hotellromdør var åpen.

FORKLARTE SEG: Den drapstiltalte rumeneren Marian Clita forklarte seg i retten i dag.
Foto: Københavns Politi / Scanpix
FORKLARTE SEG: Den drapstiltalte rumeneren Marian Clita forklarte seg i retten i dag. Foto: Københavns Politi / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): - Jeg skulle bare se meg rundt da jeg så at romdøra var 15-20 cm åpen, og ville varsle ifra om at døra var åpen. Det var ingen som svarte, så jeg gikk inn og ropte «hallo». Jeg tror hun trodde at jeg ville voldta henne, og ropte og skrek. Jeg ble helt sjokkert da hun gikk til angrep på meg, sa Marian Clita da han forklarte seg om drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42).

- Jeg lider I 13.40-tida gikk den drapstiltalte rumeneren Marian Clita i vitneboksen, og ønsket først verken å svare på spørsmål eller forklare seg. Clita kom med flere utfall mot aktoratet, og begynte å bestride rapporten som slår fast at han ikke var sinnssyk i gjerningsøyeblikket.

- Jeg lider og har mange psykiske problemer...

- Kan du svare på spørsmålet om de faktiske forhold? avbrøyt aktor med hevet stemme.

Clita krevde også å få vite om han får forvaringsdom, og ble svart at det var noe som ble avklart på et senere tidspunkt i rettssake.

- Er det derfor Danmark er verdensmestre i å krenke menneskerettighetene?

Dommeren avgjorde da at retten skulle ta en pause slik at Clitas forsvarer skulle få muligheten til å gjøre noe med sin vrange klient.

Etter pausen begynte Clita å fortelle om hva som skjedde, og benekter mange av opplyningene han har fortalt i tidligere avhør. Han nekter blant annet for at han var på hotellet for å stjele, men at han var der for å se seg rundt.

- Sjokkert Han forteller at han gikk inn i gangen på rommet for å varsle i fra om at døra var åpen og at Vildmyren plutselig fikk øye på ham.

- Jeg ble møtt med en lampe i hodet, banneord og så skrek hun høyt om jeg skulle voldta henne. Så ba jeg henne om å slutte og at jeg ikke skulle gjøre henne noe, men hun fortsatte å slå meg med stolen.

Clita forteller at han ikke mente å drepe henne, og at han ble helt sjokkert da hun skrek.
Han forteller at han tok opp en tapetkniv for å skremme henne, men at han hadde mistet balansen og traff halsen hennes.

- Fikk panikk - Det var ikke meningen at jeg skulle kutte henne med tapetkniven. Det var fordi jeg mistet balansen, forklarer Clita.

- Jeg fikk helt panikk da jeg merket av hun var død. Jeg kan bare huske bruddstykker av det som skjedde etterpå.

Clita forteller at han i tillegg til å bruke kniven brukte et kubein for å slå Vildmyren.

Da Vildmyren lå død på hotellrommet la han en dyne rundt henne.

DREPT: Den norske flyvertinnen Vera Vildmyren(42) ble drept på et hotellrom i København. I dag pågår rettssaken mot hennes drapsmann Marian Clita (59). Foto: Privat
DREPT: Den norske flyvertinnen Vera Vildmyren(42) ble drept på et hotellrom i København. I dag pågår rettssaken mot hennes drapsmann Marian Clita (59). Foto: Privat Vis mer

- Jeg orket rett og slett ikke å se på henne, sa Clita.

- Voldsom kamp Vera Vildmyrens familie gikk ut da Clita fortalte om de mest brutale detaljene. Familien gikk også ut da brutale bilder fra åstedet ble vist i retten.

- Det var tydelig at det hadde funnet sted en voldsom kamp, leste aktor i saken, statsadvokat Anne Birgitte Stürup.

Aktor sa i sitt innledningsforedrag at dørene i akkurat den etasjen Vildemyren bodde, hadde en liten feil som gjorde at det måtte et ekstra trykk til for at de skulle gå i lås. Det er i samsvar med Clitas forklaring.

- Man kunne forvente at døren var låst, selv om det ikke var tilfelle, sa Stürup.

Aktor sa også at hotellets vakter ble tilkalt etter at et vitne hadde hørt skriking. Vaktene undersøkte 17.-19. etasje, men ikke 20. der Vildmyren bodde.

Retten er hevet, og fortsetter torsdag.

LES OGSÅ: - Jeg blir sint av å se mammas drapsmann
LES OGSÅ: - Drapet av min kone var mer bevisst enn det som har kommet fram

MÅTTE FORLATE RETTSSALEN: Da drapstiltalte Marian Clita forklarte seg om de groveste detaljene om drapet gikk den avdødes familie, enkemann Egil Vildmyren (51) (fremst), Veronica (17) og Alexander (15) gå på gangen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
MÅTTE FORLATE RETTSSALEN: Da drapstiltalte Marian Clita forklarte seg om de groveste detaljene om drapet gikk den avdødes familie, enkemann Egil Vildmyren (51) (fremst), Veronica (17) og Alexander (15) gå på gangen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media