Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg møter mange morsomme mennesker. Nå er det første gang jeg møter en kongelig»

MINNEAPOLIS (Dagbladet): Da kronprins Haakon steg inn i sin svarte limousin etter lunsjen med Minnesotas fargerike guvernør i går, stormet vesle Joshua Dickisen (8) fram for å trykke heltens hånd. Helten var den tidligere fribryteren Jesse Ventura.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Ventura reddet situasjonen. Han banket på limousinens vindu, kronprinsen strakte lattermild ut hånden og hilste på Joshua. Bak guttungen sto mor og far og veslesøster himmelfalne over så mye stort på en dag.

- Kongelige tar ett bein av gangen i langbuksene slik vanlige folk gjør. Og de blør når de skjærer seg i fingeren. Jeg gikk til valg på å være meg selv, og det vil jeg være når jeg møter kronprinsen også, buldret Ventura før kronprins Haakon ankom.

Lutefiskspiser

- Det prinsen ser, er det prinsen får, sa Ventura, som hadde spist lutefisk og kunne fortelle at en av hans beste venner var av norsk ætt. Så langet han ut på den røde løperen og strakte fram en røslig neve til kronprins Haakon.

- Du kom med godt vær til oss. Har du noen ord til pressen? spurte Ventura. Han nærmest geleidet kronprinsen til en liten talerstol foran trappa til residensen hvor lokal presse var samlet. Noen royal highness-ord fantes ikke i Venturas vokabular.

Kronprins Haakon taklet den noe uventede situasjonen med glans, men lokalpressen var litt undrende til hva slags rykte Ventura hadde i Norge.

- Vel, sa kronprins Haakon og tenkte seg grundig om.

- Ventura er den amerikanske guvernøren som er best kjent, kom det. Kongsemnet klarte å takle det vriene spørsmålet uten å tone flagg.

Hater hyklere

Jesse Ventura forlot fribryterringen i 1986 og har i sin nylig utkomne bok, «I ain't got time to bleed», frittalende fortalt at han har vært horekunde, røykt marihuana og levd det man kaller et friskt liv.

- Jeg har fortalt sannheten. Jeg orker ikke hykleriet. Slutten av 60-årene var slik jeg beskriver det. Den eneste turen på horehus jeg har hatt, var før jeg giftet med med Terry. Vi har nå vært gift i 24 år, sa han til pressen før kronprinsbesøket.

Og Ventura levde virkelig opp til varemerket sitt, som er «ærlig ».

Han lot pressen sirkle rundt mens han viste kronprinsfølget hagen og snakket om alt fra den fine røde varebilen sin til utdanning. Utdanning er hjertesaken til Ventura, og derfor spurte han hvordan Haakon hadde hatt det på Berkeley-universitetet.

Ikke kongelig

- Det hadde litt av et rykte i 60- og 70-åra. Og ryktene var sanne. Jeg var der mange ganger, buldret Ventura, som nylig hadde møtt filmstjernene Sean Penn og Jack Nicholson.

- Jeg møter mange morsomme mennesker. Nå er det første gang jeg møter en kongelig, sa Ventura.

På spørsmål om Jesse Ventura er i ferd med å bli kongen av Minnesota, var svaret tindrende klart:

- Det finnes ikke konger i USA. Dessuten - konger oppfører seg ikke sånn som jeg.

«Jeg møter mange morsomme mennesker. Nå er det første

gang jeg møter en kongelig.»Jesse Ventura

guvernør

SKÅL FOR HELTENE: Kronprins Haakon utbrakte en skål under lunsjen med Jesse Ventura (i midten), tidligere bryter og nå Minnesotas guvernør.