- Jeg nekter å bøye meg i frykt for noens terror

Demonstranter bærer plakater av generalsekretæren i det norske presseforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tusenvis av mennesker demonstrerte onsdag i sentrum av Sudans hovedstad Khartoum, i protest mot at danske aviser har trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed.

- Ned med Danmark, ropte menneskemengden i Shyhada-gata, der det også var ventet at president Omar al-Bashir ville holde tale senere på dagen.

- Reiser ikke til Khartoum

- Dette er ikke særlig behagelig, men jeg kommer vel ikke til å reise til Khartoum med første, sier generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, til Dagbladet.no. Han mener det virker som demonstrasjonen var nøye planlagt av regimet i Sudan.

- Dette var ingen spontan demonstrasjon, og i likhet med de demonstrasjonene vi så i Syria og Libya for to år siden er de et resultat av en oppfordring fra myndighetene i landet, sier Kokkvold.

Forsvarer publiseringen

- Jeg bøyer meg gjerne i respekt for noens tro, men nekter å bøye meg i frykt for noens terror, sier Kokkvold. Han holder fast ved sin støtte til de redaktørene som velger å publisere Muhammed-tegningene.

- Jeg forsvarer redaktørens rett til å publisere på samme måten som jeg ville forsvart en muslimsk redaktørs rett til å gjøre noe lignende, sier generalsekretær.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer