Jeg og meg

Å utlevere seg selv for offentligheten er blitt nåtidas «must».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): Før mulla Krekar ble løftet i været, hadde han som så mange andre også gjort det - fortalt om seg selv. Mullaen valgte å gjøre det i bokform, og det er han ikke alene om, mens enda flere velger skjermen. Denne kollektive trangen til å si alt om seg selv, som bare tiltar, har sprengt alle grenser. Nå er det ikke lenger noe skille mellom det offentlige og det private rom. Og jo flere snuskete detaljer, jo bedre.

FRANSKMENNENE ER KANSKJE

verdensmestere i å utlevere seg selv og sine problemer til all verden. Og kjendisene er nesten verst. Ta for eksempel den ulykkelige sønnen til filmstjernen Gérard Depardieu, Guillaume. Han har følt seg misforstått fra første stund, opplevd et dophelvete og endte til slutt med en sykehusbakterie som gjorde at han måtte amputere beinet. Hvor velger han å ta et oppgjør med sin far? I alt som finnes av talkshow på samtlige TV-stasjoner. Og i boka med den rette tittelen: «Å gi alt». 60000 eksemplarer ble revet bort på få uker.

Datter av en annen kjendis, nyfilosofen Bernard-Henri Lévy, Justine, bebreider ikke sin far så mye, men kommer ikke over at mannen hennes gikk fra henne. I boka «Ingenting alvorlig» bretter hun ut alle detaljer, selv om det går utover både mannen og rivalen. Jeget er viktigere. Samt å kunne dele tragedien med resten av verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer