Tatt med 70 liter sprit, 171 liter vin og 1270 liter øl – frikjent

«Jeg og mor drikker mye»

Nordmann ble trodd, da han forklarte at han og moren drakk mye. Derfor ble Oslo-mannen frikjent for smugling av hovrätten i Skåne.

FRIKJENT: Til tross for at Oslo-mannen ble stoppet av svenske tullen, med 70 liter sprit, 171 liter vin og 1.270 liter, ble han frikjent. Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke / Dagbladet
FRIKJENT: Til tross for at Oslo-mannen ble stoppet av svenske tullen, med 70 liter sprit, 171 liter vin og 1.270 liter, ble han frikjent. Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først ble mannen fra Oslo dømt til i tingrätten i Ystad, men da han anket dommen inn for Hovrätten över Skåne och Blekinge ble 56-årigen frikjent.

Da nordmann kom med ferge til havna i Trelleborg, ble han sjekket av den svenske tollen. De fant store mengder med alkohol – 70 liter sprit, 171 liter vin og 1270 liter med øl.

Frikjent

I Ystad tingrätt ble nordmannen dømt til 100 timers samfunnstjeneste, og retten konkluderte med at han hadde smuglet alkohol til Sverige.

56-åringen anket dommen inn for hovrätten.

Der ble Oslo-mannen frikjent.

Mannen forklarte at han, og hans mor, drakk mye alkoholholdige drikker, og at spriten, vinen og de 1270 literne med øl var til eget forbruk.

Troverdig

Selv om tollreglene i Sverige ikke er like restriktive som i Norge, mente tingrätten at Oslo-mannens forklaring ikke var troverdig.

I teorien kan svensker – og andre – ta med seg så mange liter de vil inn til landet, så lenge det er til privat bruk. I EU-reglene er referansen 10 liter sprit, 20 liter sterkvin, 90 liter vin og 110 liter øl. Eneste kravet er at det er til privat bruk, og ikke selges videre.

Mens Ystad tingrätt ikke trodd på mannens forklaring, om hans og morens store alkoholforbruk, valgte hovrätten å tro på Oslo-mannens forklaring.

Det ble også ført flere vitner, som forklarte seg om mannens unormalt høye alkoholforbruk.

Familiefest

Hovrätten över Skåne och Blekinge trodde på mannens forklaring om sitt og morens alkoholforbruk, og vitnene som fortalte det samme.

Hovrätten satte dommen om 100 dagers samfunnstjeneste til side, og frikjente Oslo-mannen for smugling.

Til dommerne i både Ystad tingrätt og Hovrätten över Skåne och Blekinge ga den 56 år gamle Oslo-mannen samme forklaring.

Drikkevarene skulle angivelig ikke tas med til Norge, mens skulle nytes på en familiefest i Åre i Sverige. Hvor brorens 60-års dag skulle markeres med mye god drikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer