Tatt med 70 liter sprit, 171 liter vin og 1270 liter øl – frikjent

«Jeg og mor drikker mye»

Nordmann ble trodd, da han forklarte at han og moren drakk mye. Derfor ble Oslo-mannen frikjent for smugling av hovrätten i Skåne.

FRIKJENT: Til tross for at Oslo-mannen ble stoppet av svenske tullen, med 70 liter sprit, 171 liter vin og 1.270 liter, ble han frikjent. Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke / Dagbladet
FRIKJENT: Til tross for at Oslo-mannen ble stoppet av svenske tullen, med 70 liter sprit, 171 liter vin og 1.270 liter, ble han frikjent. Illustrasjonsfoto: Ole Petter Baugerød Stokke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først ble mannen fra Oslo dømt til i tingrätten i Ystad, men da han anket dommen inn for Hovrätten över Skåne och Blekinge ble 56-årigen frikjent.

Da nordmann kom med ferge til havna i Trelleborg, ble han sjekket av den svenske tollen. De fant store mengder med alkohol – 70 liter sprit, 171 liter vin og 1270 liter med øl.

Frikjent

I Ystad tingrätt ble nordmannen dømt til 100 timers samfunnstjeneste, og retten konkluderte med at han hadde smuglet alkohol til Sverige.

56-åringen anket dommen inn for hovrätten.

Der ble Oslo-mannen frikjent.

Mannen forklarte at han, og hans mor, drakk mye alkoholholdige drikker, og at spriten, vinen og de 1270 literne med øl var til eget forbruk.

Troverdig

Selv om tollreglene i Sverige ikke er like restriktive som i Norge, mente tingrätten at Oslo-mannens forklaring ikke var troverdig.

I teorien kan svensker – og andre – ta med seg så mange liter de vil inn til landet, så lenge det er til privat bruk. I EU-reglene er referansen 10 liter sprit, 20 liter sterkvin, 90 liter vin og 110 liter øl. Eneste kravet er at det er til privat bruk, og ikke selges videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer