- Jeg ønsker å bli kritisert

Justisminister Knut Storberget avviser at Rettsmedisinsk kommisjon er blitt kuppet eller vingeklippet.

SLÅR TILBAKE: Justisminister Knut Storberget avviser at Rettsmedisinsk kommisjon er blitt vingeklippet.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SLÅR TILBAKE: Justisminister Knut Storberget avviser at Rettsmedisinsk kommisjon er blitt vingeklippet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Det har i går vært hektisk møtevirksomhet i Justisdepartementet, etter at Dagbladet onsdag kveld avslørte dramaet rundt ansettelsen av ny leder av Rettsmedisinsk kommisjon.

Ifølge bekymringsmeldinger fra kommisjonsmedlem Synne Sørheim og nylig avgått kommisjonsleder Randi Rosenqvist, har Justisdepartementet den siste måneden vingeklippet og vesentlig svekket uavhengigheten til kontrollorganet.

Sentrale ledere i departementet skal også ha gitt beskjed om at kommisjonens nye leder skal benytte departementets mediarådgiver, og ikke bringe statsråden «i forlegenhet» i media.

I hele går formiddag skal Storberget ha presisert internt at han ønsker en sterk og uavhengig kommisjon. Hva som virkelig ble sagt på møtene, skal han ikke ha fått klarhet i.

-Jeg har ikke tatt stilling til hva som er blitt sagt på disse møtene bekymringsmeldingene viser til. Jeg skjønner at det er uenighet om hva som er sagt. Jeg har ikke vært til stede. Det viktigste for meg nå er å klargjøre min holdning, sier justisminister Knut Storberget til Dagbladet.no:

- Skal være sterk og uavhengig- Er det noe vi trenger nå, som vi står midt inne i en DNA-reform, så er det en sterk og uavhengig Rettsmedisinsk kommisjon. Det som er kommet av kritiske innspill fra kommisjonen i forhold til DNA og andre rettsmedisinske spørsmål, er noe vi alle i justissektoren må tåle. Og vi må tåle mer kritikk framover. Sakkyndighet vil bli utsatt for større og større press og søkelys, sier Storberget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.