- Jeg ønsker at mine sønner vil drepe jøder

GAZA (Dagbladet): - Jødene dreper oss alle. De dreper barna og trærne våre. Nå må noen fortelle verden at jødene er i ferd med å utslette oss, sier Mahdi Saleh (40). I går sørget hun over familiens femte døde sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt femti gråtende kvinner er samlet i familien Salehs hus i Gaza by. De gråter og trøster hverandre: Nok en gang har de mistet en sønn i kampen mot israelerne.

Siden intifadaen startet for over 19 måneder siden, har gjennomsnittlig én person mistet livet hver eneste dag i Gaza, viser tall fra Shifa-sykehuset. Sistemann ut er 19 år gamle Ahmad Ismail Saleh. Natt til i går døde han på sykehuset etter skadene han fikk da skulle sende en rakett mot grenseposten mellom Israel og Gaza.

- Jeg har mistet tre brødre, min far og nå Ahmad. Hvor lenge kan verden godta at jødene dreper oss? spør Ahmads tante Mahdi Saleh.

- Vi må forsvare oss

Kvinnene som er på besøk i Saleh-familiens hus nikker samtykkende. En etter en forteller de om onkler, fedre og sønner som er drept i kamper mot israelerne. Om ødelagte hus og oliventrær. De beretter om desperasjonen de opplever under dagens situasjon hvor over 50 prosent av Gazas befolkning er arbeidsløse.

Om jevnlige israelske bombetokter over Gaza. Om frykten for en militær invasjon på det overbefolkede området.

- Jødene dreper alle våre barn. Jeg har en 17-årig sønn. Jeg ønsker at han gjør som Ahmad, sier hans tante Mahdi Saleh og tørker en tåre.

Ahmads mor sitter litt lenger borte i lokalet. Hun er glad for at Ahmad nå er hos Gud. Men like fullt sørger hun over at sønnen ikke lenger er i live.

Ber om forståelse

- De elsker sine barn og vi elsker våre barn. Men vi kan ikke sitte og se på at de dreper oss. Vi er født her, og burde ha samme rettigheter som i resten av verden. Hvorfor lar FN USA bestemme alt? Jeg håper snart verden kan forstå at også palestinere er mennesker laget av kjøtt og blod, sier moren Samira Ahmad Saleh.

Mens kvinnene sørget over Ahmad i hans hjem, bærer mennene gutten til graven. 19-åringen var med i den militære delen av Islamsk jihad. Han skal ha vært med på en rekke operasjoner mot israelerne.

For tre måneder siden var Ahmad med i en operasjon i Gaza hvor en israelsk soldat ble drept, noe som ble nevnt gang på gang under gårsdagens begravelsesprosesjon.

- Historie som ikke er basert på blod, er falsk historie. Vi roper på hellig krig og tar farvel med vår martyr. Den militære delen av Islamsk jihad, som er ansvarlig for mange operasjoner, annonserer at Ahmad har vært med på et titall operasjoner, roper en mann gjennom høyttaleren under prosesjonen.

Flere hundre menn har møtt opp for å be til Gud og hylle sin siste martyr som har dødd i kampene mot israelerne.

Noen meter unna graven sitter åtte gutter tett samlet. Hodene er bøyd og øynene fulle av tårer. Det er brødrene og vennene til Ahmad. Nok en gang har de mistet en venn.

SØRGER: - Hvor lenge kan verden godta at jødene dreper oss? spør tante Mahdi Saleh (40, t.v.), bestemor Sofie Saleh (73) og Itaf Saleh (42). De trøster hverandre etter tapet av 19 år gamle Ahmad.