- Jeg ønsker at siktede skal få vite hvordan familien har det

Bistandsadvokaten til de etterlatte etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, Harald Stabell, møtte opp i fengslingsmøtet mot den drapssiktede 37-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett vurderte i dag om den 37 år gamle mannen, som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, skal varetektsfengsles i ytterligere fire uker. Retten kom fram til at det er skjellig grunn til å mistenke ham for drapet og at han kan varetektsfengsles på nytt. Retten mener det er fare for at han skal ødelegge bevis eller påvirke vitner dersom han slippes fri.

I rettssal 130 i dag møtte i tillegg til politiet og forsvaret også de pårørendes bistandsadvokat opp. Advokat Harald Stabell sier til Dagbladet at han møtte for å se siktede og for å konfrontere ham.

- Jeg har ikke møtt ham tidligere og hadde nå anledning til å se og høre ham. Jeg ønsket også konfrontere ham med at dersom han vet noe som kan opplyse saken, så må han si det, sier Stabell til Dagbladet.

De pårørende til Sigrid Giskegjerde Schjetne er opptatt av å få svar på hva som hendte med datteren deres da hun forsvant natt til 5. august i fjor og fram til hun ble funnet 3. september. Politiet har forleøpig ikke kunnet svare på hvor, hva og hvorfor hun forsvant og senere ble funnet drept. De mener den drapssiktede mannen har drept henne. Han nekter straffskyld.

- Jeg ønsket at siktede skulle få vite hvordan familien har det og deres situasjon. De har det tøft, sier Stabell.

Men bistandsadvokaten fikk ikke noe oppklarende svar, sier han.

- Han svarte at han ikke hadde noe å bidra med, og svarte mye rundt, sier Stabell.

Dagbladet kommer med mer.

KONFRONTERTE SIKTEDE: Bistandsadvokat Harald Stabell (til høyre) konfronterte mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne under fengslingsmøtet mot ham i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONFRONTERTE SIKTEDE: Bistandsadvokat Harald Stabell (til høyre) konfronterte mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne under fengslingsmøtet mot ham i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer