Emma Thompson inn i klimadebatten

- Jeg ønsket å bli arrestert på 60-årsdagen min

Hollywood-stjerna Emma Thompson (60) kaster seg inn i klimadebatten.

KLIMAAKTIVIST: Emma Thompson kaster seg inn i klimadebatten, og har planer om å slutte seg til de store demonstrasjonene i Storbritannia. Foto: VALERIE MACON / AFP
KLIMAAKTIVIST: Emma Thompson kaster seg inn i klimadebatten, og har planer om å slutte seg til de store demonstrasjonene i Storbritannia. Foto: VALERIE MACON / AFPVis mer

I en video publisert av Extinction Rebellion, oppfordrer Thompson folk til å slenge seg med i klimademonstrasjonene som nå foregår i Storbritannia.

Skjærtorsdag sluttet hun seg selv til gruppa. Den første dagen av protestene fikk hun ikke delta, da hun var borte sammen med ektemannen i anledning filmstjernas 60-årsdag, som var 15. april.

- Jeg ville så gjerne bli arrestert på 60-årsdagen min. Men det klarte jeg ikke. Jeg er så stolt og glad over å være en del av Extinction Rebellion, sier Thompson ifølge nyhetsbyrået PA.

Thompson, allerede kjent som en med engasjement rundt klimaendringene, skal ha flydd helt fra Los Angeles, USA, for å slutte seg til demonstrasjonene.

LONDON: Rundt 300 mennesker er nå arrestert for å ha sperret trafikkerte veier i sentrale London. Video: CNN/Storyful/Extenction Rebellion. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Forholdsregler

Gruppa har varslet at de skal stenge London-flyplassen Heathrow fredag, da millioner av reisende er ventet innom flyplassen på vei til påskeferie.

Heathrow er en av Europas travleste flyplasser, med flere enn 200 000 reisende daglig.

- Vi er klar over at det finnes informasjon om at det skal foregå en demonstrasjon 19. april på Heathrow flyplass. Vi har lagt noen planer som gjør at vi kan handle dersom noen av demonstrantene ønsker å forstyrre avganger eller ankomster ved flyplassen ved å begå lovbrudd som å oppholde seg på rullebanen, sier en talsperson for flyplassen til The Independent.

Flyplassen skal også ha bedt om bistand fra politiet for å være best mulig forberedt.

- Vi ber alle som har tenkt å delta i demonstrasjonen, om å tenke seg om før de dukker opp.

500 pågrepet

Extinction Rebellion har flere ganger denne uka skapt problemer i London. Blant annet fikk hundrevis av demonstranter stoppet trafikken i London ved å blokkere flere store veikryss, blant annet ved Waterloo-brua og Oxford Circus.

Extinction Rebellion er en klimaopprørsgruppe som vokser over hele verden. Målet er å presse regjeringer og andre mektige institusjoner til å erklære unntakstilstand for klimaet. De har også demonstrert i Oslo.

- Vårt ønske er å skape øyeblikk der menneskeheten stopper opp og vurderer hvor store ødeleggelser vi har påført og påfører livet på jorda, sa gruppen i en uttalelse onsdag.

Ifølge The Guardian meldte politiet torsdag kveld at de har pågrepet mer enn 500 personer i forbindelse med demonstrasjonene.

- Ulovlig oppførsel vil ikke bli tolerert. Ingen kan bryte loven uten at det får konsekvenser, sier Storbritannias innenriksminister Sajid Javid, ifølge NTB.

Onsdag klarte to personer å lime seg fast til et tog.