ADVARTE: Under en demonstrasjon utenfor Stortinget i dag, sa Arfan Bhatti at sikkerheten til det norske folk er truet dersom norske soldater ikke trekkes ut av Afghanistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ADVARTE: Under en demonstrasjon utenfor Stortinget i dag, sa Arfan Bhatti at sikkerheten til det norske folk er truet dersom norske soldater ikke trekkes ut av Afghanistan. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Jeg orker ikke å forholde meg til ekstreme mennesker som dette

Broren til Trond André Bolle trekker på skuldrene av Arfan Bhattis uttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN / OSLO (Dagbladet): Storebroren til Trond André Bolle, Freddy Bolle, trekker på skuldrene av Arfan Bhattis uttalelser under demonstrasjonen utenfor Stortinget tidligere i dag.

- Jeg orker ikke å forholde meg til sånne ekstreme mennesker som dette, sier Freddy Bolle til Dagbladet.

Broren hans Trond André Bolle var marinejeger, med lang erfaring fra farlige oppdrag i flere land. Sammen med tre kolleger ble han drept momentant av en veibombe norvest i Afghanistan i juni i 2010.

I mai i fjor mottok Trond André Bolles familie utmerkelsen Krigskorset på hans vegne.

Advarte I en appell utenfor Stortinget i dag, sa Arfan Bhatti om at sikkerheten til det norske folk er truet dersom ikke norske soldater trekkes ut av Afghanistan.

- Det blir litt tåpelig. Jeg trekker på skuldrene av den lille gjengen der, sier Freddy Bolle.

Samtidig som rundt 40 personer hadde samlet seg utenfor Stortinget for å demonstrere mot Norges tilstedeværelse i Afghanistan, ble 350 norske soldater hedret med medaljeparade på Gardermoen, etter å ha returnert fra tjeneste i Afghanistan.

- Avgjørende med støtte Oberstløytnant Tom Snedal var en av dem som i dag fikk medalje for sin innsats. Han kom hjem for rundt ett år siden, etter å ha tjenestegjort i Afghanistan for fjerde gang.

HEDRET I DAG: Oberstløytnant Tom Snedal ble hedret med medalje på Gardermoen i dag. Han sier demonstrantene må få lov til å ytre sin mening.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEDRET I DAG: Oberstløytnant Tom Snedal ble hedret med medalje på Gardermoen i dag. Han sier demonstrantene må få lov til å ytre sin mening. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Støtten i folket er helt avgjørende for innsatsen vi gjør i Afghanistan, sier Snedal til Dagbladet.

- Jeg har vært i USA og diskutert med noen konservative der. De snakker mye om at man ikke kan være i mot en krig og samtidig støtte soldatene som er ute, jeg tror ikke det er slik. Det er vår jobb å være i Afghanistan når regjeringen bestemmer at Norge skal ha styrker der.

- Ytringsfrihet er det vi kjemper for, så de skal ha lov til å ytre sin mening.

OMKOM: Trond André Bolle ble hedret med Krigskorset etter sin død.
Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX
OMKOM: Trond André Bolle ble hedret med Krigskorset etter sin død. Foto: PRT Meymaneh / SCANPIX Vis mer