- Jeg orker ikke si noe i dag

Maria Amelie kjørt bort fra flyplassen i Moskva.

 FORSVANT I BIL:  Maria Amelie og kjæresten Eivind Trædal ble møtt av et 20-talls pressefolk fra Norge og Russland på flyplassen i Moskva i ettermiddag. De ble geleidet direkte ut i en ventende bil.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
FORSVANT I BIL: Maria Amelie og kjæresten Eivind Trædal ble møtt av et 20-talls pressefolk fra Norge og Russland på flyplassen i Moskva i ettermiddag. De ble geleidet direkte ut i en ventende bil. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): En dypt rystet Maria Amelie kom nettopp ut av flyet på flyplassen i Moskva.

Flyet fra Gardermoen med Maria Amelie, kjæresten Eivind Trædal og norske politifolk landet på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva klokka 16.16 norsk tid (18.16 Moskva-tid).

Først 40 minutter etter at flyet hadde landet, begynte passasjerene å komme ut.

Hun ville ikke snakke, verken med norsk eller russisk presse.

Sammen med kjæresten Eivind Trædal prøvde hun å komme vekk. Men et 20-talls pressefolk kastet seg over henne. Hun var tydelig sliten.

Til oppmøtt presse sa hun ingenting, verken på norsk eller russisk, men da Dagbladet fikk ti sekunder med henne på tomannshånd, sa hun at hun var i sjokk:

- Rene heksejakten - Dette er jo rene heksejakten, sa Maria Amelie til Dagbladet, og refererte til pressens jakt på henne.

- Jeg orker ikke å si noe i dag, men jeg snakker gjerne med Dagbladet i morgen, sa Maria Amelie, tilkjempet rolig, og kjørte vekk til ukjent sted i den russiske hovedstaden

Maria Amelie og kjæresten ville ikke uttale seg til norske medier som hadde møtt opp på flyplassen.

Sikkerhetsmannskap med bombehunder ble sendt rett bort til flyet etter at Maria Amelie landet.

De norske politifolkene skal overlevere henne til russiske myndigheter, men hele den prosessen tar lenger tid i kveld på grunn av bomben på den andre flyplassen.