- Jeg påstår ikke at Per Sandberg går rundt og hater

- Heftig, sier artisten om Frp's reaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Sandberg trakk seg bare minutter før han skulle inn til flyktningdebatt med Audun Lysbakken i Dagbladets valgbod i dag.

Sandberg satt i sofaen med Audun Lysbakken og hørte på Anja Eline Skybakmoen framføre en coverversjon av Raga Rockers klassiker «Noen å hate». Hun snakket så om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere

- Det er nesten et overgrep, sa Frp's-kommunikasjonssjef André Melchior Larssen, idet han gikk bak scenen til Dagbladets valgsending, og rettet replikken mot Frp's nestleder Per Sandberg.

- Det å spille låta, hvor Per Sandberg tydelig blir framstilt som den som hater, er svært problematisk i denne settingen. Det er en tydelig demonisering av Sandberg, sier Melchior Larssen til Dagbladet.

Deretter forlot Sandberg studio like før debatten skulle starte. Artisten selv sier framføringen ikke var rettet mot Per Sandberg.

- Heftig - Det var heftig, sier Skybakmoen da hun får høre reaksjonen fra Frp's kommunikasjonssjef.

- Dette var på ingen måte et direkte budskap til Sandberg. Det var et innspill i hele debatten og situasjonen, satt på spissen med sterke ord. Jeg påstår ikke at Per Sandberg går rundt og hater, sier Skybakmoen til Dagbladet.

I tillegg til å framføre låta, snakket hun også med programlederne om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere. Hun forteller at hun ble invitert som musikalsk gjest, og at hun ble spurt om hun som vanlig velger kunne snakke litt om sin hjertesak i valgkampen.

- Det var verken et angrep på Sandberg eller rettet mot Sandberg. Noe av bakgrunn for den låta er at den er aktuell for meg i dag, og at Raga Rockers er aktuelle rent musikalsk. Det er en brutal og rå tekst, og det er noe der som alle kan ta innover seg. Ikke bare Per Sandberg, sier hun.

Burde blitt - Jeg angrer ikke på låtvalg og sammenheng, og det hadde vært interessant om han hadde blitt og forklart hva han mener er opprørende. Jeg synes absolutt han kunne blitt, og skulle gjerne hørt han forklare enda mer. Han kunne blitt i debatten og forklart hva som ble problematisk i stedet for å bare gå, sier hun.

Hun sier hun engasjerer seg i flyktningsaken.

- Det som skjer i vår verden føles umulig å ikke bli engasjert av. Dette framstår som en av de viktigste sakene å ta tak i.

- Hvis han kan klare å se det som noe annet enn at han er et offer, så er det fint. Det var ikke min intensjon å framstille ham personlig på denne måten. Det er en viktig sak som belyses med et sterkt virkemiddel og en litt brutal tekst, sier hun.

- Denne saken er viktig og vi må hjelpe nå. Det er lett å få til, men politikerne må være med på det. Vi kan  ikke bo her og ikke inkludere verden. Det er krise, og det er veldig viktig at vi hjelper når vi har muligheten, sier Skybakmoen om flyktningkrisen.

Coverlåt Ifølge Adresseavisa figurerer Skybakmoens versjon av låta på den 137 sanger store plateboksen «Sannhet på boks» som slippes 11. november, til ære for Raga Rockers.

Raga Rockers-artist og forfatter av låta, Michael Krohn, har tidligere fortalt dette om låta, som ble utgitt i 1990:

- Den handler om fascismen som murrer i folkedypet. At man ikke liker folk som ikke er som en selv, og tar av på hevnfantasier. Jeg merker at folk kjenner seg igjen i det. Også folk som ikke vedkjenner seg å ha sånne holdninger, sa han til NRK Lydverket, ifølge Aftenposten.