- Jeg plukker 20 poser med andres hundebæsj hver dag. Det er dritt overalt

Maritzelda Nielsen (42) ber hundeeiere skjerpe seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JESSHEIM (Dagbladet): Maritzelda Nielsen har selv vesle Chichi (4) som hun ruller tur med flere ganger om dagen. Rullestolbrukeren er provosert over andre hundeeiere som ikke tar seg bryet med å plukke opp dritten etter sine firbeinte.

- Mange hundeeiere plukker ikke opp hundens bæsj. Det er ikke noe kjekt å få dette på skoene eller på hundelabber. Selv om det er satt opp stativer med både pose og oppsamler, ligger det hundebæsj bare noen meter unna. Sånt går ikke an, sier hun til Eidsvoll Ullensaker Blad som først omtalte saken.

Til Dagbladet forteller hun at hun for noen få dager siden så hele 43 hundebæsjer langs veien på bare et lite område.

- 20 poser - Jeg plukker minst 20 poser med hundebæsj hver dag. Det er dritt overalt. Mange lar hundebæsjen bare ligge. Noen plukker opp og putter i pose, men så lar de posen ligge igjen. Det er det verste, sier Nielsen.

Med Chichi om bord i den elektriske rullestolen tar 42-åringen Dagbladet med på en ekstra runde i nærmiljøet på Jessheim.

- Denne er ny! Jeg var her på tur med Chichi for litt siden, og da var den ikke her, utbryter hun om ei fersk hunderuke i veikanten.

Med vante hender sklir hun bæsjen raskt ned i en svart pose som legges i kurven bak på rullestolen sammen med et stadig voksende antall av andre utekkelige drittpakker.

- Nei, dette er ikke noe hyggelig når man er ute på tur for å kose seg, sier  hun til Dagbladet.

Kampanje Nå har Maritzelda Nielsen og en nabo startet en lokal kampanje for å holde naboskapet fritt for hundebæsj. De setter opp plakater for å minne hundeeiere på at de må plukke opp.

Og i april har hun planer for en protestmars ved rådhuset.

- Vi trenger litt hjelp og støtte. Se deg rundt her: Det er fint å gå, men det finnes ikke en eneste søppeldunk i nærheten. Det hadde hjulpet å få på plass noen flere søppeldunker, sier hun.

Nå håper hun hundeeierne snart tar til vettet.

- Folk sier gjerne at de alltid plukker opp etter hunden sin, men gjør det likevel ikke. Det blir litt sånn som å prompe på bussen, men nekte for at det var deg, ler 42-åringen.

PLUKKER ANDRES MØKK: Maritzelda Nielsen (42) ber hundeeiere om å skjerpe seg. Foto: Anita Arntzen
PLUKKER ANDRES MØKK: Maritzelda Nielsen (42) ber hundeeiere om å skjerpe seg. Foto: Anita Arntzen Vis mer