- Jeg prøvde å finne Mats og Daniel

En sterkt beveget Henning Høifødt (23) fortalte om dramaet ved Egersund, som trolig kostet kameratene livet.

STERKT BEVEGET: Regissør av Skumringslandet, Paul Magnus Lundø og fotograf Henning Høifødt som overlevde ulykka der to kolleger mista livet, var sterkt beveget da de fortalte om tragedien og deres opplevelser. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
STERKT BEVEGET: Regissør av Skumringslandet, Paul Magnus Lundø og fotograf Henning Høifødt som overlevde ulykka der to kolleger mista livet, var sterkt beveget da de fortalte om tragedien og deres opplevelser. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOKNDAL (Dagbladet): - Raskt kom det en gigantisk bølge og skylte over skjæret vi var på. Alle klamret seg fast. Da trodde jeg vi var trygge. Men idet vi skulle gå videre inn på land kom en ny bølge, sa Henning Høifødt på en pressekonferanse i ettermiddag.

Han og kameratene var ute på Stapnes for å filme stormen, for å få noen gode bilder av naturen til spillefilmen «Skumringslandet», som de alle er sterkt involvert i. Filmen nærmer seg slutten på produksjonen. Dette skulle være bonusscener, og ble sågar gjort på karenes fridag.

Høifødt forklarer at de var klar over farene ved å begi seg ned i strandsonen. Men en grundig studie av terrenget viste et berg som ikke ble overskyllet av bølgene. Dit gikk de altså før superbølgene kom.

Gi tapt   Høifødtforteller videre at han forsøkte å klamre seg fast til berget nok en gang da sjøen kom. Men etter få sekunder måtte han og kameratene gi tapt for de enorme kreftene. Deretter forsvant også de andre fra ham. Høifødt ble kastet bakover, mot ei steinrøys.

- Heldigvis landet jeg i vannet, og ble holdt under. Hvor lang tid vet jeg ikke, men det var ganske lenge. En stein stoppet meg og holdt meg tilbake, mens vannet gikk ut. Jeg kom meg opp på land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer