<strong>SIKTET:</strong> Matt Christopher Lockley. Foto: AP / Firdia Lisnawati / NTB scanpix
SIKTET: Matt Christopher Lockley. Foto: AP / Firdia Lisnawati / NTB scanpix Vis mer

- Jeg prøvde å gå på do, ikke ta meg inn i cockpiten

Australske Matt forårsaket kapringsalarm i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Matt Christopher Lockley (28), den australske flypassasjeren som forårsaket kapringsalarm på et fly på vei til Bali fredag, hevder han forsøkte å komme seg inn i cockpiten fordi han trodde det var toalettet.

Mannen tilbakeviser også påstanden om at han var full da han røsket i cockpitdøren, men har forklart at han var deprimert og hadde skylt ned et antall smertestillende tabletter med brus.

- Jeg er ikke full, jeg er ikke full, skal han ha sagt i det første avhøret ifølge ABC News.

ABC News melder at han har forklart politiet at han våknet, trodde han hadde mistet baggen sin, og at han ville ha medikamenter fra den. Det er noe uklart hvorfor det førte til at han angivelig ville inn på toalettet.

- Han trodde cockpiten var toalettet, han trodde han banket på dodøra, sier Hery Wiyanto, talsperson for politiet i Bali.

Mannen har forklart at han hadde en forestilling om at noen prøvde å stjale bagasjen hans.

Piloten på Virgin Australia-flyet slo alarm og meldte om kapringsforsøk da mannen forsøkte å ta seg inn i cockpiten mens flyet var på vei fra Brisbane til Bali fredag.

28-åringen sitter nå i varetekt på Bali, og risikerer to års fengsel og store bøter dersom han blir kjent skyldig i kapringsforsøk, melder NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer