JUBLER: Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete så de siste resultatene på sitt kontor. Hun kunne slippe jubelen litt løs. De siste målingene viser 7,4 prosent for Sp, noe som er bedre enn antatt. Navarsete sier hun fortsatt er veldig spent på det endelige resultatet. Foto: Senterpartiet.
JUBLER: Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete så de siste resultatene på sitt kontor. Hun kunne slippe jubelen litt løs. De siste målingene viser 7,4 prosent for Sp, noe som er bedre enn antatt. Navarsete sier hun fortsatt er veldig spent på det endelige resultatet. Foto: Senterpartiet.Vis mer

- Jeg puster med magen

Jubel på Senterpartiets valgvake. Bedre resultater enn forventet får Liv Signe Navarsete til å puste litt ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DOGA/OSLO (Dagbladet):   - Det er veldig spennende. For fire år siden viste valgdagsmålingen 7,2 nå viser den 7,4, så det er bedre enn for fire år siden. Men vi får se, sier Senterpartileder Liv Signe Navarsete til Dagbladet.

Urbane murvegger i DOGA (Norsk Design- og Arkitektursenter) i Oslo er i kveld pyntet med grønne firkløvere. Her er en titals Senterpartister klare for valgvake.

Og det stormende jubel da NRK la frem sine tall. Ifølge NRKs måling får Senterpartiet 7,4 prosent. Det er bedre enn antatt, de siste målingene har partiet vært ned på sekstallet.

BEGEISTRA: Da Liv Signe Navarsete ankom valgvaken var hun helt tydelig begeistret over jobben som er gjort. Ferske tall er bedre enn forventa for partiet. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
BEGEISTRA: Da Liv Signe Navarsete ankom valgvaken var hun helt tydelig begeistret over jobben som er gjort. Ferske tall er bedre enn forventa for partiet. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer

- Puster du med magen nå?

- Jeg prøver, ler Navarsete.

- Jeg er spent. Det blir spennende å følge med utover kvelden.

Slipper ikke jubelen løs enda Også nestleder og parlamentarisk leder Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med tallene, men vil ikke slippe jubelen løs for tidlig:

SLIPPER LITT JUBEL LØS: Trygve Slagstad Vedum er veldig fornøyd med de første valgdagsmålingene, men tør ikke juble for tidlig. - Det er 430 kommunevalg, sier han. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet
SLIPPER LITT JUBEL LØS: Trygve Slagstad Vedum er veldig fornøyd med de første valgdagsmålingene, men tør ikke juble for tidlig. - Det er 430 kommunevalg, sier han. Foto: Anita Arntzen/Dagbladet Vis mer

- Det ser bra ut, men det er 430 kommunevalg. Men vi har en god posisjon for å få mange ordførere. Han mener Senterpartiet drar nytte av å stille med mange lister rundt omkring i landet:

- Vi har mange folk, når de går å stemmer, drar de kanskje med seg naboen også. I lokale saker har Senterpartiet stor troverdighet, sier Slagsvold Vedum.

Men til tross for jubel for resultatet er det en tilbakegang fra forrige kommunevalg. I 2007 fikk Sp åtte prosent av stemmene.

  Ordførerambisjonen Partiet har per i dag  89 ordførere. Ambisjonen har vært å  kunne øke  til 100. Navarsete vil ikke spekulere i om dagens målinger kan hjelpe de på vei til å nå denne drømmen - eller om de må jenke ambisjonene.

- Nei, det er for tidlig å si i dag, i kveld, til og med i morgen. Det er mange ulike konstellasjoner i ulike kommuner som må på plass. Men jeg er optimist og håper på positive tall. Det er enkelte kommuner som er ekstra spennende å følge med på hvor det kan bli ordførerskifte, sier Navarsete.

Partilederen vil ankomme partiets valgvake i titiden - og det trolig til stor jubel fra partifellene.