- Jeg reagerer med skrekk

Synnøve er en av flere hundre TT-brukere som er rammet av dataglipp i Oslo taxi.

- BØR BESKYTTES: I Oslo Taxis database lå det sensitive opplysninger om Synnøve Margrethe Nordeng og personer med spesialbehov. Hun mener basen inneholder informasjon om mange som bør beskyttes bedre. og håper Datatilsynet vil se på saken. Her er hun med førerhunden Apollo. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
- BØR BESKYTTES: I Oslo Taxis database lå det sensitive opplysninger om Synnøve Margrethe Nordeng og personer med spesialbehov. Hun mener basen inneholder informasjon om mange som bør beskyttes bedre. og håper Datatilsynet vil se på saken. Her er hun med førerhunden Apollo. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har avslørt hvordan sensitive data om flere tusen drosjekunder i lang tid har ligget åpent og ubeskyttet på Internett.

Ifølge daglig leder Bjørn Rebne i Oslo Taxi kan basen ha ligget åpent på nett i et år.

Basen som har vært tilgjengelig via en nettadresse tilhørende Oslo Taxi inneholder et kartotek på 5958 kunder inneforfor skolekjøring, TT-kjøring, fastkjøring og såkalt sosial kjøring.

Synnøve Margrethe Nordeng er bruker av tilrettelagt transport (TT), og blant flere hundre personer med fast TT-avtale som er registert med sensitive data i basen.

- Plikt å beskytte Dagbladet møter Synnøve og førerhunden «Apollo» i kantina ved barne- og likestillingsdepartementet, hvor hun jobber. Vi leser for henne hva det står i Oslo Taxis database om henne som TT-bruker.

- Jeg reagerer med skrekk på det. Det synes jeg er prinsipielt ille at er opplysninger skal komme andre for øre og øye, sier hun.

Mer reagerer hun på de mange vanskeligstilte som i databasen er registrert med sensitive data. 

- Det er enda verre, for de kan ikke forsvare seg. Mennesker som ikke har ressurser til det. Jeg synes vi har en plikt på oss til å beskytte ressurssvake mennesker i en situasjon. Det er ille. Det er sensitive opplysninger som ikke skal ut, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer