Oslo - den delte byen

- Jeg reagerer spontant på forjævliggjøringen

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum (V) dro til Vestli T-banestasjon i morges. For å støtte foreldre som jobber for å gjøre bydelen trygg.

MÅ HJELPE DE UNGE: Vestli-beboeren Baran Vedan (n2 f.h) synes det er dumt at det er så mye negativt fokus mot ungdom med innvandringsbakgrunn. - Men det er viktig at problemene som skjer nå blir løst. Vi må hjelpe ungdommen, og mye er allerede i gang: Det nye biblioteket på Stovner, lekeplasser og sånn, sier han til FAU-foreldrene og tidligere justisminister Odd Einar Dørum (midten). Alle foto: Nina Hansen / Dagbladet
MÅ HJELPE DE UNGE: Vestli-beboeren Baran Vedan (n2 f.h) synes det er dumt at det er så mye negativt fokus mot ungdom med innvandringsbakgrunn. - Men det er viktig at problemene som skjer nå blir løst. Vi må hjelpe ungdommen, og mye er allerede i gang: Det nye biblioteket på Stovner, lekeplasser og sånn, sier han til FAU-foreldrene og tidligere justisminister Odd Einar Dørum (midten). Alle foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste helgene har det vært urolig på Vestli, helt nord i Groruddalen i Oslo. For to helger siden ble natteravner jaget og kastet stein på av et 20-talls maskerte ungdommer. Lørdag kom 15 maskerte menn til Vestli torg, der de jaktet på to personer. En av dem hadde også et våpen, ifølge vitner.

- Vi var livredde de to-tre minuttene det pågikk. De maskerte mennene jaktet på to menn, og det ble avfyrt et skudd inne på et spisested. Alle forsvant like fort som de kom, og vi var skrekkslagne tilbake. Nå må det komme tiltak. Vi kan ikke oppleve dette igjen, sier et vitne til Dagbladet.

- Lar oss ikke skremme

Vestli-innbyggerne Dagbladet møter på Vestli torg i dag er glade for at politiet nå vil trappe opp ressursene sine i Groruddalen.

Men innbyggerne er utålmodige, og vil ikke at området de er glade i skal bli mer utrygt. Derfor startet FAU-foreldre ved Vestli en aksjon allerede i dag: To til tre ganger i uka skal de dele ut smil, løpesedler, kaffe, boller og brownies til innbyggerne.

En av dem er Nasim Khaliq, FAU-leder ved Vestli skole. Hun har gått natteravn siden i fjor sommer, og synes utviklingen på Vestli har gått feil vei.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer