<strong>- FORFALSKET TESTAMENT:</strong> Politiet mener testamentet etter Anne Linell Sundt som den nå drapssiktede legen overleverte til bobestyrer, adviokat Cathrine Møller Faaberg, er falskt. Testamentet tilgodeser legen flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av denne boligen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- FORFALSKET TESTAMENT: Politiet mener testamentet etter Anne Linell Sundt som den nå drapssiktede legen overleverte til bobestyrer, adviokat Cathrine Møller Faaberg, er falskt. Testamentet tilgodeser legen flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av denne boligen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg reagerte med en gang jeg så testamentet fra legen

Den drapsiktede legen gikk til advokat med et testament få uker etter at Anne Linell Sundt døde. I testamentet var han tilgodesett millioner. Politiet er sikre på at det er falskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 12. desember i fjor ble 39 år gamle Anne Linell Sundt funnet død i sitt hjem på Oslos vestkant.

I september i år ble hennes samboer, en Oslo-lege i 50-åra, siktet for å ha drept henne. Politiet mener han gav henne en overdose med medisiner. Han nekter straffskyld.

I forrige uke bekreftet politiet overfor Dagbladet at de mener et testament fra avdøde er forfalsket. Politiet mener drapsetterforskningen har avdekket at legen henvendte seg til to personer etter at Sundt døde og ba dem signere testamentet han hadde med seg. Noe de gjorde.

Reagerte I januar oppsøkte legen advokat Cathrine Møller Faaberg i advokatfirmaet Hjort som var bobestyrer for dødsboet etter Anne Linell Sundt.

- Jeg kan bekrefte at han oppsøkte meg i januar med et testament. Vi, mine kolleger og klient, reagerte med en gang på det og mente det ikke kunne være riktig og vi anmeldte det til politiet, sier Faaberg til Dagbladet.

Faaberg, som nå fungerer som bistandsadvokat i saken, sier det var signeringen av testamentet de først og fremst reagerte på.

<strong>FUNNET DØD:</strong> Anne Linell Sundt ble funnet død 12. desember i fjor. Politiet mener hennes samboer drepte henne. Foto: Privat
FUNNET DØD: Anne Linell Sundt ble funnet død 12. desember i fjor. Politiet mener hennes samboer drepte henne. Foto: Privat Vis mer

- Da politiet ble kjent med det falske testamentet var han allerede i politiets søkelys i forbindelse med dødsfallet, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo-politiet.

Testamentet tilgodesa legen flere millioner kroner, sletting av gjeld og disponeringsrett av huset henne - en villa på Oslos fineste vestkant, får Dagbladet opplyst. Verken Faaberg eller politiet ønsker å kommentere dette.

- Testamentet gjaldt betydelige verdier, sier Henriksbø.

Vitner tilsto
Testamentet var datert til mai 2014. Politiet har fått dokumentet analysert på et laboratorium i Tyskland som har konkludert med at blekket på signaturene er mye ferskere enn blekket i den øvrige testamentteksten.

De to vitnene som signerte og tilbakedaterte testamentet har overfor politiet lagt kortene på bordet og tilstått forfalskningen, de opplyser til politiet at de aldri var til stede under noe signering i mai 2014. Den drapssiktede legen stiller seg uforstående til de falske vitneunderskriftene.

<strong>REAGERTE:</strong> Advokat Cathrine Møller Faaberg. Foto: Advokatfirmaet Hjort
REAGERTE: Advokat Cathrine Møller Faaberg. Foto: Advokatfirmaet Hjort Vis mer

Politiet etterforsker om økonomi kan være et mulig motiv for drapet, har påtaleansvarlig Sturla Henriksbø i Oslo-politiet, gjentatt flere ganger i saken. Den drapssiktede legen sitter for tiden varetektsfengslet. I ankekjennelsen fra forrige fengsling fremhever lagmannsretten økonomi-sporet.

- Etterforskning av det mulige økonomiske motivet er av stor betydning, heter det i kjennelsen fra 23. november.

Legen nekter Politiet gjør nå en grundig økonomisk bakgrunnssjekk av siktede for å vurdere om det er grunn til å tro at han kan ha hatt økonomiske motiver for å drepe. Mannen nekter straffskyld.

- Min klient kjenner seg ikke igjen i dette faktum. Han stiller seg helt uforstående til hva disse vitnene har sagt til politiet, sier legens forsvarer, advokat Arild Holden i advokatfirmaet Elden, til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer