- BØR GÅ Ketil Solvik-Olsen, Frps energipolitiske talsmann er nådeløs i sin karakteristikk av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen etter dagen helomvedning hvor regjeringen likevel går inn for en uavhengig utredning om sjøkabelalternativet. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
- BØR GÅ Ketil Solvik-Olsen, Frps energipolitiske talsmann er nådeløs i sin karakteristikk av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen etter dagen helomvedning hvor regjeringen likevel går inn for en uavhengig utredning om sjøkabelalternativet. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DagbladetVis mer

- Jeg regner med at han forlater regjeringen

Frps Ketil Solvik-Olsen mener energiministeren ikke kan bli sittende etter helomvendingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Frps energipolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, mener Terje Riis-Johansens tid i regjering snart er over som en følge av Hardanger-saken.

- Snuoperasjonen om sjøkabel i Hardanger er pinlig for regjeringen. For Terje Riis-Johansen er den fullstendig ødeleggende. Han har bløffet folket i denne saken, sier Solvik-Olsen til NTB.

- Må gå
- Nå har ikke bare opposisjonen uttrykt sin mistillit til Riis-Johansen, men også Jens Stoltenberg. Jeg regner derfor med at han snarlig forlater regjeringen, sier Solvik-Olsen.

Han sier Frp er glad for at regjeringen har lyttet til folket i saken, men uttrykker skepsis til saksbehandlingen.

Solvik-Olsen peker blant annet på at energiministeren senest tirsdag i avisen Laagendalsposten skriver i et leserbrev at alle alternativer allerede er vurdert, og at den vedtatte Sima-Samnanger-linjen er den beste løsningen for å få en helt nødvendig styrking av forsyningssikkerheten i Bergensregionen.

- Uklok og arrogant
KrFs nestleder Inger Lise Hansen refser regjeringen for ikke å ha forstått alvoret i Hardanger-saken tidlig nok. Nå forventer KrF at saken kommer opp til beslutning i Stortinget.

- Regjeringens tilbaketog er en erkjennelse av en uklok og arrogant behandling av Hardanger-saken. KrF forventer at saken nå kommer til beslutning i Stortinget, sier Hansen til NTB.

Hun mener den massive kritikken mot vedtaket om kraftlinjer tvers gjennom Hardangerfjorden har vært helt avgjørende for at regjeringen tirsdag besluttet å sette i verk en uavhengig utredning av sjøkabel.

- Det var på tide at regjeringen forsto alvoret av hvilke konsekvenser dette får både for naturen og lokalbefolkningen. Dette viser at folkets mobilisering kan forandre det endelige resultatet, sier Hansen.