- Jeg regner med at jeg kjenner de drepte

Sykehuset i Narvik mistet tre ledere i trafikkulykken i går.

- MISTET BEKJENTE: De sykehusansatte i minibussen var på vei fra et lederseminar i Tromsø. - De var kolleger, men jobbet ved forskjellige avdelinger, ettersom dette var et lederseminar, sier ordfører i Narvik, Karen Margrethe Kuvaas til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
- MISTET BEKJENTE: De sykehusansatte i minibussen var på vei fra et lederseminar i Tromsø. - De var kolleger, men jobbet ved forskjellige avdelinger, ettersom dette var et lederseminar, sier ordfører i Narvik, Karen Margrethe Kuvaas til Dagbladet. Foto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NARVIK (Dagbladet): Av de fem som omkom i trafikkulykken i Lavangsdalen sør for Tromsø i går, er tre personer fra Narvik. En 44 år gammel kvinne, en 65 år gammel kvinne og en 56 år gammel mann, satt alle i en minibuss på vei fra Tromsø til Narvik.

På vei fra seminar De krasjet inn i siden på en buss full av ungdommer på vei til håndballturnering, etter at bussen først hadde kollidert med en annen bil.

De sykehusansatte i minibussen var på vei fra et lederseminar i Tromsø.

- De var kolleger, men jobbet ved forskjellige avdelinger, ettersom dette var et lederseminar, sier ordfører i Narvik, Karen Margrethe Kuvaas til Dagbladet.

Ulykken har rammet kommunen, og ordføreren personlig, hardt.

- Jeg regner med at jeg kjenner dem, sier hun til Dagbladet.

Kommunen har satt inn kriseteam for å bistå pårørende og kolleger etter ulykken.

Åpen kirke Mange av de som jobber i kriseteamene er selv kolleger av de drepte. I tillegg er Narvik kirke åpen, og prest til stede.

- Dette vil prege hele bysamfunnet i lang tid framover. De fleste vet om hverandre her i Narvik. Det er en trist og tung dag, sier ordføreren.

Kuvaas har vært ordfører i Narvik i fire år, og fikk Terra-skandalen i fanget like etter at hun tiltrådte.

- Det setter ting litt i perspektiv. Terra-skandalen var trasig, men ingen katastrofe. Vi kommer igjennom det. Men når vi i Narvik kommune mister tre personer i samme ulykke er det veldig spesielt, sier hun.

Ifølge ordføreren skal alle de pårørende i saken være varslet.

TRAGEDIE: Redningsmannskaper arbeider på ulykkesstedet i Lavangsdalen hvor 5 personer omkom i en trafikkulykke fredag ettermiddag.
Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
TRAGEDIE: Redningsmannskaper arbeider på ulykkesstedet i Lavangsdalen hvor 5 personer omkom i en trafikkulykke fredag ettermiddag. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX Vis mer