Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg regnet med, og håpet at dette ville bli resultatet

Forvaringsdommen mot Breivik var det riktige utfallet, mener advokat Harald Stabell.

FORNØYD: - Jeg regnet med, og håpet at dette ville bli resultatet, sier advokat Harald Stabell etter Breivik-dommen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FORNØYD: - Jeg regnet med, og håpet at dette ville bli resultatet, sier advokat Harald Stabell etter Breivik-dommen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er ikke overrasket over at Breivik ble kjent tilregnelig for sine handlinger.

- Jeg regnet med, og håpet at dette ville bli resultatet. Etter å ha fulgt rettssaken i ti uker mente jeg at dette var det riktige resultatet rettslig sett, sier Stabell til NTB.

Dommernes beslutning er først og fremst et slag for den første psykiatrirapporten, mener han.

- Jeg mener det er grunn til å stille store spørsmål ved den første rapporten. Jeg venter at retten vil være kritisk når det gjelder faktum og metodikken, sier han.

- Så må man vurdere hvorvidt aktoratet etter hovedforhandlingen burde prosedert på det resultatet. De var i sterk tvil, sier Stabell. Han håper dommen betyr et punktum for terrorsaken.

- Breivik har sagt at han ikke vil anke hvis han kjennes tilregnelig, og jeg håper han ikke gjør det. Og så får vi håpe at aktoratet kjenner sin besøkelsestid og at dommen er formulert rettslig sett på en slik måte at de ikke ser seg nødsagen til å anke fordi de mener at jussen er åpenbart gal, legger han til.

Om Breivik anker fordi han ikke ble frifunnet på grunn av nødrett, vil ankebehandlingen bli særdeles kort, tror Stabell.

- Det vil kunne gjøres unna på en formiddag, sier han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media