- Jeg ringer og ringer i håp om at hun skal svare

Flyvertinnen Monica Barstad (26) har ikke gitt lyd fra seg siden fredag. Nå gransker politiet kvinnens mobiltrafikk i håp om å finne henne.

SAVNET I HELLAS: Monica Barstad (26) kom ikke med flyet fra Aten til Norge fredag morgen. Nå er hun meldt savnet. Foto: Privat
SAVNET I HELLAS: Monica Barstad (26) kom ikke med flyet fra Aten til Norge fredag morgen. Nå er hun meldt savnet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den savnede flyvertinnen Monica Barstad (26) fra Hommersåk i Sandnes var bestemt på å rekke hjem fra ferie i Hellas for å sykle Nordsjørittet i Egersund lørdag formiddag.

Klokken 0600 fredag morgen dro hun fra Miranda hotel i utkanten av den greske hovedstaden, bekrefter hotellresepsjonisten overfor Dagbladet.

En bestilt drosje hentet kvinnen på hotellet for å kjøre de 17 kilometrene til flyplassen.

Men da hun kom fram til flyplassen, hadde hun ikke penger til å betale for billetten hun hadde booket. Hun er sist observert av personell på flyplassen samme dag i 15-tiden, opplyser faren hennes til Dagbladet.

Den kvelden skrev hun en tekstmelding til faren sin om at hun var trøtt, at hun skulle legge seg, og at de skulle snakkes dagen etter, på lørdag.

Siden da har ingen hørt noe fra den svært reisevante og pliktoppfyllende 26-åringen.

Norsk politi har sendt en såkalt nødrettsanmodning til 26-åringens mobilselskap, NetCom for å få vite hvilke mobilnett som har vært koblet opp mot telefonen hennes i Hellas.

Far fløy ned Familien meldte 26-åringen savnet i Norge allerede lørdag kveld. Søndag reiste hennes far, Inge Osaland til Aten for å lete etter henne.

- Hun var på flyplassen fredag, det er helt sikkert. Men om hun har fløyet videre er uvisst, sier Inge Osaland til Dagbladet på telefon fra Aten i kveld.

Norsk politi meldte savnetmeldingen videre til greske myndigheter først i ettermiddag.

- Politiet her har satt fart i saken her nede, men det er ikke noe håndfast å gå på sier faren.

- Var helt vanlig Dagbladet har snakket med ei venninne, som også jobber som flyvertinne i Norwegian. Hun var sammen med Monica Barstad på Hellas-turen, men skilte lag med henne 30. mai.

- Det kom ei venninne fra Norge til Kreta, så hun ville fortsette ferien litt, sier veninna til Dagbladet.

Hun sier at hun ikke merket noe uvanlig med 26-åringen de fem dagene de ferierte sammen.

- Hun var helt vanlig, og alt var bra, sier hun.

Fredag 7. juni, dagen Monica sist ga lyd fra seg, sendte hun venninna en tekstmelding, klokken 11.32 norsk tid.

- Jeg hadde sendt en melding og spurt når hun kom hjem. Hun svarte at hun fortsatt var i Aten og at hun skulle kontakte meg seinere.

Men siden fredag har heller ikke hun hørt fra Monica Barstad.  

- Jeg ringer og ringer på telefonen hennes i håp om at hun skal svare, sier venninna.

- Var redd Mora til Monica Barstad, Anne Karin Barstad Egeland, sier at hun har fått vite om at dattera i løpet av forrige uke skal ha gitt uttrykk for at hun var redd for at hun var forfulgt.

- Til en hun ble kjent med der nede skal hun ha sagt at hun var redd for at noen fulgte etter henne, sier hun til Dagbladet.

Hun sier at politiet har fått navnet på personen som har gitt henne disse opplysningene.

- Vi vet ikke hvem hun har vært sammen med de siste dagene, sier mora.

Sjekker mobiltelefonen Pressekontantakt Anders Bigseth i Netcom bekrefter overfor Dagbladet at selskapet i dag har fått en såkalt nødrettanmodning fra norsk politi.

- Netcom har fortalt politiet hvilke mobilnett som har vært koplet til den aktuelle telefonen i Hellas. Politi og norske myndigheter må ta saken videre med de aktuelle leverandørene i landet det gjelder, sier Bigseth.

Utenriksdepartementet bekrefter at kvinnen er meldt savnet, og bistår i arbeidet med å finne henne.

LA UT BILDE: Fire dager før hun ble meldt savnet la Monica Barstad (26) ut dette bildet fra Santorini i Hellas. Bildet brukes i samråd med familien. Foto: Privat
LA UT BILDE: Fire dager før hun ble meldt savnet la Monica Barstad (26) ut dette bildet fra Santorini i Hellas. Bildet brukes i samråd med familien. Foto: Privat Vis mer