Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg ringte sjefen i dag tidlig og sa opp. Han forstod.»

21 år som fabrikkarbeider og en husvogn som hjem - så kom 7, 12, 13, 19, 22 og 10.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kjenn litt på følelsen: Datteren din ringer og forteller at det er én av de 597 innbyggerne i bygda di som har vunnet lotto-jackpoten på over 1,4 milliarder kroner. Så rusler du og henter kupongen, kanskje med et ørlite håp.

Og tallene stemmer - ett etter ett.

Sa opp på dagen

Robert Harris (47) skal aldri sette sine bein på et fabrikkgulv igjen. Han har jobbet 21 år i stålindustrien, og trengte svært liten betenkningstid da helgas utrolige nyhet gikk opp for ham.

- Jeg ringte sjefen min i morges og fortalte ham at jeg slutter. Han forstod, sier lottovinneren til The Atlanta Journal-Constitution.

Harris og kona flytter nå ut av husvogna si i Portal i Georgia, sannsyligvis for å oppgradere levestandarden en smule.

- Jeg pleide å bo ei husvogn. Og jeg pleide å være en stålarbeider, sier 47-åringen.

Det trauste ekteparet har ikke for vane å delta i lotterier, men fikk grei uttelling for unntaket.

image: «Jeg ringte sjefen i dag tidlig og sa opp. Han forstod.»

De vant hele potten på 270 millioner dollar i lotteriet Mega Millions. Det vil si, Harris valgte utbetalingsalternativet som gir dem rundt 890 millioner kroner umiddelbart i stedet for å få en større gevinste fordelt på årlige summer i 26 år.

Gullrekka 7, 12, 13, 19, 22 og 10 var basert på de seks barnebarnas fødselsdager, og de respektive arvingene til Harris setter nok pris på at de kom til verden akkurat da de gjorde.

Oddsen? Cirka 1 til 176 millioner.

- Vi skal betale rengningene. Så vil jeg ta meg av barna mine og barnebarna først og sørge for at de er ok, lover Harris overfor ABC News.

I tillegg vil mannen som tok klassereisen med lyntog i helga gi penger til øvrig familie, byens kirke, et par venner og lokale veldedige formål.

- Vi hjelper hverandre i nød, sier den tidligere arbeidstakeren.

5000 årslønner

Om han hadde vært verdens mest spandable mann kunne Harris etter gevinstutbetalingen gitt bort én million kroner til hver eneste innbygger i hjembyen og fremdeles hatt til smør på brødet - med en stabel russisk kaviar, safran og gåselever oppå om han skulle ønske det.

For å sette gigantsummen i perspektiv kan det nevnes at den gjennomsnittlige lønna for familier i midten-av-ingenting-byen Portal er 34 000 dollar - rundt 180 000 kroner.

Harris kunne i teorien ha startet et selskap, ansatt alle innbyggerne og holdt den lite lukrative bedriften gående i over åtte år uten at noen hadde behøvd å gå på jobb.

Første gang i søkelyset

Portal er den type by som omtales som «320 kilometer nord for Atlanta» i amerikanske medier.

Ingen snakker i dag om annet i småbyen, der sheriffen ringte borgermesteren klokka 5.45 om morran for å høre om han visste hvem som hadde vunnet. Telefonlinjene glødet i hele Portal med spekulasjoner om hvem som satt på billetten til et helt nytt liv.

- At et tv-team fra CNN dukker opp i Portal - for noe som helst - er historisk, sier borgermester Larry Motes til avisa The Atlanta Journal-Constitution.

- Med denne typen summer kunne de ha kjøpt byen, konstaterer den lokale bilmekanikeren Sammy Deal overfor avisa.

Vinneren selv ble så overveldet da nasjonale og internasjonale medier rullet inn på tunet at ikke engang klarte å forklare nøyaktig hvordan vinnertallene hadde blitt plukket ut.

- Jeg er for glad og forvirret akkurat nå til å tenke klart, sier Harris.

<B>KONA KJØPTE VINNERLODDET:</B> Robert Harris og hans ektefelle gjorde sitt livs investering da de la én dollar på disken i denne butikken i hjembyen Portal denne uka.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media