Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg rømte ikke fra Norge

LONDON (Dagbladet): Norske Deepika har flyttet inn i sin lille gule hybel i utkanten av den engelske smeltedigelen. Her jobber hun med nye prosjekter og øver klassisk pakistansk sang tre timer daglig. London-oppholdet har hun gledet seg til i tre år. - Jeg har verken blitt mobbet eller truet ut av Norge, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Popartisten har tjent penger på platesalg, og fått ny jobb. Hun er kjempefornøyd. Men flyttelasset er ennå ikke kommet på plass. Det er litt stusslig hjemme på hybelen. Ikke engang bildene på veggen etter forrige eier er fjernet. Og telefon er ennå ikke installert.

Herdet

Møtet mellom muslimsk og vestlig kultur går som en rød tråd gjennom hennes 18-årige liv. Deepika var eneste innvandrerunge i barnehagen, på barneskolen, ungdomsskolen og på videregående. Derfor er det «jobben» hennes å bekjempe murer mellom våre forskjellige kulturer i Norge.

- Allerede da jeg var 12 år kom en fremmed, voksen mann bort til meg på gata i Oslo, spyttet meg i ansiktet, skjelte meg ut fordi jeg er muslim, og ba meg reise tilbake dit jeg kommer fra, forteller hun.

- Dengang var det dødskjipt, men hvis det hadde skjedd nå, ville jeg bare ledd av det.

Får støtte

- Men du har vel fått støtte noen steder?

- Ja, foreldrene mine har alltid backet meg opp og forberedt meg på livet som norskfødt andre generasjons innvandrer. De har konsekvent stått for at vi må tilpasse oss den kulturen vi lever i.

- Hvordan er responsen fra ungdom med helnorsk bakgrunn?

- Veldig fin. De aller, aller fleste - både nordmenn og andre som jeg treffer - oppmuntrer meg og sier de beundrer meg.

Det er utrolig søtt og godt når jeg hører nordmenn nynne på mine urdutekster.

De får det selvfølgelig ikke til riktig, men det at tekstene og den spesielle sangen har satt seg hos dem, varmer mitt hjerte enormt. Det gir en helt utrolig følelse.

Kraftig overdrevet

- Det er skapt et inntrykk av at du ble mobbet og truet ut av Norge av andre pakistanere. Er det riktig?

- Det er en meget kraftig overdrivelse. Jeg ble verken mobbet eller truet ut av landet. Jeg har verken rømt eller flyktet hit til London. Norge er og blir mitt hjemland selv om jeg har planer om å bli i England et par år. Nå satser jeg på en artistkarriere herfra.

- Før jeg dro var jeg sliten og i ferd med å bli syk etter all oppmerksomheten da min siste plate ble gitt ut.

Derfor var det ekstra godt å komme til et nytt sted.

Hovedårsaken til at jeg reiste, er at jeg nå får et nærmere samarbeid med min sanglærer Ustad Sultan Khan, som bor her i London, sier Deepika.