- Jeg rømte ikke

STAVANGER (Dagbladet): Brunbarket og mett på eksotiske opplevelser kom eksredaktør i Stavanger Aftenblad Thor Bjarne Bore i går kveld hjem fra sin sydhavsøy til ny Viksveen-seier over POT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Overvåkingspolitiet bommet og kom skeivt ut fra hoppet, mener eksredaktør Bore. Nå tar han sete i utvalget som skal avgjøre hvem som skal få innsyn i sine mapper hos POT.

Som redaktør i Stavanger Aftenblad tiet Bore i mange uker om spionsiktelsen mot sin sentrale medarbeider Stein Viksveen. Nykommer Jens Barland fikk den tikkende bomben i fanget to dager før han tiltrådte 1. januar.

Og da Barland valgte å skrive om siktelsen i sin avis, var Bore allerede på vei til paradisøya Cook Island i Stillehavet.

Bore avviser bestemt at han stakk av med halen mellom beina for å la en fersk og ung etterfølger ta støyten.

Drømmestart

- Tull! Tvert imot hadde jeg forferdelig lyst til å avslutte med en slik symbolsak. I mitt presseliv har jeg virkelig kjempet for pressens rettigheter. Men både Viksveen og hans advokat ville vente. I stedet var det altså Jens Barland som fikk en drømmestart i redaktørstolen. Jeg misunner ham å få markere seg på en så viktig og prinsipiell sak, sier Bore til Dagbladet.

Tilfreds

Thor Bjarne Bore er tilfreds med at forhørsretten i to kjennelser har fastslått at politiet ikke hadde rett til å gjøre beslag i Aftenbladets lokaler i Brussel.

- POT tolker visst loven på en annen måte enn domstolene og oss alminnelige døde, mener Bore.

- Men kan du fortsatt sitte i mappeutvalget etter denne feiden med POT, vil ikke ditt arbeid der være preget av forutinntatte holdninger til overvåkingspolitiet?

- Det kan da ikke spille noen rolle at jeg har sett POT i aktivitet. Og alle bærer med seg et sett av holdninger. Dessuten er det ikke noe som tyder på at utvalget får noe å gjøre med Viksveen, sier Thor Bjarne Bore.

HJEMME IGJEN: - Det hadde vært fantastisk å få avslutte sin pressekarriere med en slik sak, sier eks-redaktør Thor Bjarne Bore.