- Jeg ropte herregud, herregud

Nattoget mellom Oslo og Bergen sporet av ved Kolsrud i Buskerud natt til mandag. Det skal ikke være snakk om alvorlige personskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nattoget mellom Oslo og Bergen sporet av med 210 passasjerer ombord ved Kolsrud i Buskerud natt til mandag.

Ulykken skjedde like før klokken 02.30 natt til mandag, da toget ifølge NSB skal ha kjørt inn i et steinras.

- Lokomotivet og alle tre sovevognene var sporet av på nattoget i vestgående retning, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB Persontog til Dagbladet.no

Ifølge Lundeby har de tre første vognene totalt 45 kupeer med plass til 90 passasjerer, mens det ifølge politiet var 210 personer ombord i toget.

- Skjønte ingenting

Eli Glesne (37) lå i den forreste vognen.

- Vi hørte en rekke dump, så ble vi slengt ut av senga. Jeg skjønte egentlig ingenting før jeg våknet på toppen av døra, sier Glesne.

Jeg åpnet døra og datt rett ut, fordi hele vogna sto på skrå. Det var flere som kom ut og vi ropte til hverandre. Hele vogna hellet, så jeg lå klistra mot ruta.

Politi, brannvesen og ambulanser var på stedet kort tid etter ulykken, men det skal ikke ha vært noen alvorlige skader. En luftambulanse som var på vei ble bedt om å snu før det nådde fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.