«Jeg så at han likte unge gutter, men trodde han visste hvor grensa gikk»

FpU-medlemmer bryter tausheten etter siktelsene mot Trond Birkedal (31).

STJERNE: Trond Birkedal var kåret til en av landets mest lovende unge politikere, han var som 31-åring allerede ordførerkandidat for andre gang. Her fra Frps landsmøte i 2006. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
STJERNE: Trond Birkedal var kåret til en av landets mest lovende unge politikere, han var som 31-åring allerede ordførerkandidat for andre gang. Her fra Frps landsmøte i 2006. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Trond Birkedal var et politisk talent med en lovende politisk karriere. Han er tidligere kåret til en av landets mest lovende unge politikere, han var som 31-åring allerede ordførerkandidat for andre gang og han var populær både i og utenfor eget parti.

Ordensmann Etter Søviknes-saken og påstander om mye fyll i Fpu-sammenheng, var det avholdsmannen Birkedal som fikk ansvaret for å rydde opp i ungdomspartiet. Opprydningen har vært en suksesshistorie. Birkedal innførte strenge regler knyttet til alkohol og rus, og ble kjent som en streng leder som selv gikk inn i selv vanskelige saker.

- Hvis noen tok en tusenlapp fra partikassa i ett eller annet lokallag, ble de stilt til veggs av Birkedal, forteller en sentral kilde.

Birkedal var også streng overfor de i partiet som for eksempel skjenket alkohol til personer under 18 år.

- Han var en drivende kraft i forhold til å opprettholde et konsekvent regelverk. Hvis noen hadde gjort noe galt var han en av dem som sa at vi bare skulle kjøre på i prosessen mot dem, sier kilden.  Rykter Alle trodde at Trond Birkedal hadde en jentekjæreste i perioden 2006-2007. Det hadde han ikke.  30. desember 2006 skrev Stavanger Aftenblad en featureartikkel med tittelen «Romantikk i politikk». Her sier Trond Birkedal at han er sammen med SV-politiker Nina Eltervåg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer