Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopterulykka i Alta:

- Jeg så at helikopteret tok av. Litt seinere hørte jeg et smell, og så så jeg røyken

En festivaldeltaker ble vitne til helikopterulykka som har tatt minst fire menneskeliv. - Det er tungt, mange gråter, praten er dempet og vi nok alle litt i sjokk, sier han.

HELIKOPTERSTYRT: Et helikopter har styrtet like sørvest for Alta. Det skal ha vært seks personer om bord, og fire er bekreftet døde. Video: Vilde Øines Pedersen Vis mer

Fire personer er bekreftet omkommet, en person er skadet og en person er fortsatt ikke gjort rede for etter at et helikopter styrtet i Kvenvik-området, i Alta i 17.00-tida i ettermiddag.

Den tragiske ulykka skjedde i forbindelse med festivalen Høstsprell i Alta, der festivaldeltakere i dag kunne få anledning til å fly helikopter.

Like ved området der helikopteret tok av fra, ligger festival-campen, der en del mennesker befant seg da ulykka skjedde.

- Jeg så at helikopteret tok av. Litt seinere hørte jeg et smell, også så jeg røyken, sier et vitne til Dagbladet.

- Alt stoppet opp

Det gikk litt tid før menneskene på festivalen forsto hva som hadde skjedd, forteller han videre.

- Men så begynte ryktene å spre seg, og det ble helt stille her. Alt stoppet opp, sier han.

Mannen, som lørdag kveld fortsatt befinner seg på festivalområdet, ønsker ikke å stå fram med navnet sitt i avisa.

- Vi er en del mennesker her fremdeles, og stemningen er ganske surrealistisk. Det er tungt, mange gråter, praten er dempet og vi nok alle litt i sjokk, sier han.

- Men for mange er det nok godt å være sammen her i kveld. Det er også et kriseteam her, legger han til.

FESTIVALCAPEN: Kveldens konserter på Høstsprell er avlyst, men de som har lyst til å være på festivalområdet får anledning til det. - Vi ønsker å holde dørene åpen, slik at de som ønsker å være sammen i kveld får anledning til det, skriver festivalledelsen i en pressemelding. Foto: Tipser
FESTIVALCAPEN: Kveldens konserter på Høstsprell er avlyst, men de som har lyst til å være på festivalområdet får anledning til det. - Vi ønsker å holde dørene åpen, slik at de som ønsker å være sammen i kveld får anledning til det, skriver festivalledelsen i en pressemelding. Foto: Tipser Vis mer

Avlyst konsertene

Ovenfor TV 2 har Stig Anton Eliassen i Alta Event tidligere i kveld bekreftet at ulykken skjedde i forbindelse med festivalen Høstsprell.

- Ulykken har skjedd noen kilometer fra festivalen. Deltakere har blitt flydd frem og tilbake i anledning festivalen, sa han.

Festivalledelsen i Høstsprell skriver i en melding at kveldens konserter er avlyst på grunn av helikopterulykken.

- Det er dypt tragisk det som har skjedd, og vi er alle i sjokk. Festivalledelsen har nå fokus på å ivareta våre gjester og involverte her i på festivalen på best mulig måte. Festivalledelsens tanker går nå til pårørende. Vi ønsker å holde dørene åpen, slik at de som ønsker å være sammen i kveld får anledning til det. Kriseteam fra Alta kommune er tilgjengelig i festivalområdet i kveld, heter det i meldinga.

Søker fortsatt

Det var klokka 17.06 at den første meldinga om ulykka kom inn til Hovedredningssentralen. Et redningshelikopter fra Banak og et ambulansehelikopter fra UNN i Tromsø ble sendt mot stedet.

Lokale ressurser ble også mobilisert og sendt inn mot stedet. Et sivilt helikopter var i området og kunne bekrefte havariposisjonen.

Klokka 18.30 opplyste Hovedredningssentralen at fire personer var bekreftet omkommet, en person var skadd og ble fløyet til UNN, mens den siste av de seks ikke ennå var gjort rede for.

Klokken 20.10 skriver Hovedredningssentralen at søket etter den siste personen fortsatt pågår. Søket organiseres med hunder og mannskaper i havariområdet.

- Det er ikke gjort noen form for funn, og det vurderes fortløpende hvordan og hvor lenge dette søket skal fortsette, skriver de.

STYRT: Seks personer var om bord i helikopteret som styrtet. Fire av dem er bekreftet omkommet. Foto: Vilde Øines Pedersen / NTB scanpix
STYRT: Seks personer var om bord i helikopteret som styrtet. Fire av dem er bekreftet omkommet. Foto: Vilde Øines Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Katastrofearbeid

Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter tidligere i dag overfor iFinnmark at det var deres helikopter som har styrtet.

Dagbladet har vært i kontakt med Simonsen i kveld. Han ber om forståelse for at han ikke kan uttale seg i dag, da han er opptatt med å ta hånd om pårørende og kolleger.

Klokka 18.50 varslet Helitrans, via Hovedredningssentralen, at de var igang med sitt katastrofe- og pårørendearbeide, der de blant annet bruker sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen.

Ifølge Hovedredningssentralens opplysninger var det et helikopter av typen AS350 som skal ha styrtet. Det har plass til fem passasjerer, samt en pilot.

Statens havarikommisjon for transport er varslet om helikopterulykken ved Alta. Mannskap fra Havarikommisjonen reiser til Alta søndag morgen for å starte arbeidet på ulykkesstedet.

- Vi starter våre undersøkelser i morgen, bekrefter avdelingsdirektør Kåre Halvorsen til Dagbladet.

- Jeg så at helikopteret tok av. Litt seinere hørte jeg et smell, og så så jeg røyken
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media