Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så Cathrine før hun forsvant

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Jenta virket opprørt og var dårlig kledd, sier Anna Margrete Bjåstad (50).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trebarnsmoren forteller at hun så 17 år gamle Cathrine Bjørgulfsen Fossum før hun forsvant natt til lørdag. Observasjonen kan vise seg å bli sentral i etterforskningen av den savnede jenta.

Cathrine forsvant gråtende ut i Vestre Strandgate fra Hotel Caledonien i Kristiansand klokka 01.45 natt til lørdag. Anna Margrete Bjåstad fra Sola sier at hun så følgende:

- Jenta småsprang bort fra havna. Hun gikk oppover Kvadraturen.

Dette er hittil den første observasjonen som kan tyde på at Cathrine bevegde seg bort fra havneområdet i Kristiansand. Dersom Cathrine seinere har forsvunnet i sjøen, slik politiet tror, så må en rekke personer først ha observert jenta i området rundt Ernst Hotel og oppover Rådhusgata mot hovedpostkontoret i Markensgata. Men ingen slike vitner hadde inntil i går kveld meldt seg for politiet.

Oppbrakt

Politiet tror den forsvunne jenta har forulykket i havnebassenget etter at hun forlot Hotel Caledonien.

Ifølge politiet skal Cathrine ha blitt litt oppbrakt over en hendelse inne på hotellet.
Anna Margrete Bjåstad observerte Cathrine mens hun og datteren Ragnhild (17) satt i bilen som var parkert ved Vestre Kiosk i området mellom Rutebilstasjonen og ferjeterminalen. De ventet på eldstedatteren Hege Anita og hennes barn som skulle komme fra Danmark.

Mens de satt i bilen kom en svært tynnkledd kvinne forbi bilen. Bjåstad gjenkjente i går kveld straks kvinnen som Cathrine da hun fikk se Dagbladets omtale av forsvinningen.

Reagerte

Både Bjåstad og datteren reagerte på kvinnens oppførsel og påkledning:

- Det virket som om jenta var opprørt. Hun gikk forholdsvis raskt og ved en anledning så hun seg brått tilbake. Vi reagerte på at hun var så dårlig kledd i den iskalde natta, sier Bjåstad.
Så vidt Dagbladet forstår har politiet fått kjennskap til flere observasjoner som sammenfaller med Bjåstads opplysninger.

VITNE: Anna Margrete Bjåstad gjenkjente den savnede straks hun i går kveld fikk se Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media