-  Jeg så den etterlyste bilen

Morgenen onsdag 9. november - natta Anne Sofie Blom-Pettersen forsvant - sto en svart Volkswagen Caravelle parkert i en busslomme ved Tønsberg skytebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant i går hjulspor ved skytebanen de mener stammer fra 44-åringens svarte Volkswagen Caravelle.

Vitnet Dagbladet har snakket med bor i området. 62-åringen husker godt morgenen den 9. november:

-  Da jeg kjørte forbi busslomma omkring klokka 08.30 på vei til bilservice, la jeg merke til en svart Volkswagen Caravelle parkert som sto parkert der.-  Jeg stusset litt over det, for det pleier aldri å stå biler der.

Han tenkte ikke noe mer over saken før politiet oppfordret folk som hadde sett en sort Volkswagen Caravelle i områder vest for byen på den aktuelle datoen om å melde seg.

Vitnet fører dagbok, og husket at han hadde sett den svarte Volkswagen Caravellen samme dag som han skulle ha bilen på service.

Og da var det en smal sak å bla tilbake i dagboka, og konstatere at det var samme dag som politiet ønsket observasjoner fra: onsdag 9. november.

Meldte fra

Da vitnet passerte busslomma på vei hjem igjen ved 12-tida var bilen borte. Dette kan stemme godt med politiets teori. De vet at bilen seinest klokka 16 var tilbake i familiens hjem på Nøtterøy en mil unna.

 SÅ BILEN:  Her i denne busslomma vest for Tønsberg så vitnet (62) en svart Volkswagen Caravelle parkert onsdag 9. November.
SÅ BILEN: Her i denne busslomma vest for Tønsberg så vitnet (62) en svart Volkswagen Caravelle parkert onsdag 9. November. Vis mer

-  Jeg ringte politiet på torsdag og meldte fra. Da fikk jeg beskjed om at de ville ta kontakt, sier vitnet til Dagbladet.

I går ettermiddag hadde politiet ikke tatt kontakt for å avhøre mannen.

På en pressekonferanse i går, sa politiet at de har mottatt rundt 160 tips i saken. Rundt 40 av disse har vært så viktige at politiet har sett seg nødt til å følge dem opp.

Avhøres i helga

Politiet i Tønsberg forsikret i går at etterforskningen fortsetter med uforminsket styrke igjennom helga. Det skal blant annet være aktuelt å gå manngard i området rundt Tønsberg skytebane.

Politiet er i tidsnød dersom de skal rekke å finne den savnede eller andre spor før det første snøfallet gjør letearbeidet vanskeligere.

Det er grunn til å tro at avhørene av den siktede 44-åringen kommer i gang igjen i løpet av helga. Politiet fikk i går en bekreftelse fra Tønsberg Sykehus på at det ikke er noen medisinske grunner til at mannen ikke kan avhøres.