Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så Dereka ligge død i stua

20-åringen som er siktet for drapet på Dereka Maria Rukan Mikula (16), hevder at han våknet opp og så Dereka ligge drept på stuegulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg husker at jeg kom til meg selv på gulvet. Da så jeg Dereka ligge i stua. Hun var død, har den siktede 20-åringen forklart i et nytt politiavhør. Dereka Maria Rukan Mikula ble drept natt til lørdag 15. mars i Son i Vestby kommune. 20-åringen har siden pågripelsen hevdet at han har et «svart hull» i hukommelsen, men har erkjent at han var i leiligheten drapsnatta. Han nekter imidlertid for å ha drept Dereka.

- Ble slått ned

20-åringens forsvarer, advokat Bjørn Haugen, sier hans klient husker noe mer fra før han forlot leiligheten. Siktede har nå vært i et videoavhør ved Kripos i Oslo.

- Han husker at han kom til seg selv, liggende på gulvet. Min klient mener han har blitt slått ned. Dagen etter ugjerningen hadde han hjernerystelsesliknende symptomer, og ved pågripelsen hadde han en kul i hodet, sier advokat Haugen til Dagbladet.

20-åringen hevder at Dereka slapp ham inn i leiligheten i Son sentrum om natta. Han hevder videre at de satte seg ned i sofaen for å ta en røyk, og at de snakket om ei jente han var interessert i. Tidligere har 20-åringen sagt at han ikke husker noe fra et gitt tidspunkt i leiligheten.

- Hvorfor husker han mer nå?

- Siden dette skjedde har han tenkt og tenkt over hva som skjedde i leiligheten. For noe tid siden, etter et møte med den ene rettspsykiateren, har det dukket opp skikkelige skremmende bilder. Min klient kontaktet meg, og jeg tok igjen kontakt med politiet, svarer advokat Haugen.

Spekulasjon

20-åringen forklarer videre i det nye avhøret at han bare husker bruddstykker fra den aktuelle natta. Han hevder at han fikk panikk og forlot leiligheten etter at han hadde sett den drepte ligge i en blodpøl på stuegulvet.

Politiet tror ikke på teorien om at det har vært en ukjent person i leiligheten. De mener at den nye forklaringen er ren spekulasjon fra siktede. Politiet mener at han har gitt en forklaring som er tilpasset teorien om at en annen person kan stå bak drapet.

Advokat Bjørn Haugen mener det er flere tekniske spor som kan tyde på at det har vært en ukjent person i leiligheten.

- Min klients forklaring er lett å kontrollere med tekniske funn, mener Haugen. 20-åringen er klistret til åstedet med tekniske spor. Siktedes blod er funnet sammen med Derekas blod. Det er også funnet avtrykk av siktedes håndflate på en telysestake. Hans blod er også funnet andre steder i leiligheten.

DREPT: Dereka Maria Rukan Mikula.