Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så en hånd stikke fram. Hun er død, tenkte jeg

Politibetjent Monica Sun Svenningsen var førstemann på stedet da Susanne (13) ble funnet under bilen. Like etterpå klemte 13-åringen henne i hånda.

FØRSTE HJELP PÅ STEDET: Politibetjent Monica Sun Svenningsen (i midten) var første politibetjent på stedet og kunne kjapt konstatere at Susanne var ved bevissthet etter at hun først trodde at 13-åringen hadde omkommet etter ulykken.
Foto Johnny Olsen / SCANPIX .
FØRSTE HJELP PÅ STEDET: Politibetjent Monica Sun Svenningsen (i midten) var første politibetjent på stedet og kunne kjapt konstatere at Susanne var ved bevissthet etter at hun først trodde at 13-åringen hadde omkommet etter ulykken. Foto Johnny Olsen / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): - Jeg så en hånd stikke fram. Den var hvit og våt, og så kald ut. Hun er død, tenkte jeg og tok tak i hånda, sier politibetjent Monica Sun Svenningsen i Asker og Bærum-politiet.

Hun og kollega Rune Hekkelstrand var første patrulje på plass ved ulykkesbilen i Høymyrmarka i Asker.

13 år gamle Susanne Auke ble slept under en bil i fire kilometer 18. juni i år, etter at hun først ble påkjørt av en lastebil i Slemmestad.

- Hun er ved bevissthet!
Magasinet Norsk Politi forteller i sin siste utgave om politipersonellet fra politidistriktene i Søndre Buskerud og Asker og Bærum som var på jobb og håndterte ulykken den regntunge dagen.

Svenningsen forteller at da hun tok tak i hånda til Susanne som stakk ut fra under bilen, så klemte hånda tilbake. Hun skvatt.

- Hun er ved bevissthet! ropte hun til sin kollega og ambulansepersonellet som var komme til stedet.

- Vi er fra politiet. Og vi er her for å hjelpe deg. Susanne åpnet øynene og så på meg. Jeg klarer ikke å huske nøyaktig hva hun sa. Det var tydelig for meg at hun skjønte hva jeg sa og hva jeg gjorde, sier Svenningsen til politi-magasinet.

Ulykken startet cirka 50 minutter tidligere, fire kilometer unna i et annet politidistrikt.

Første melding til politiet kom via AMK og gikk på at «noe» var blitt påkjørt på Slemmestadsveien. Politiet dro av gårde.

Underveis kom meldingene om at det trolig dreide seg om en jente som var påkjørt av en tankbil. Norsk Politi skriver at det var politibetjent Edmund Molland og makker Marita Beston som lokaliserte tankbilen.

- Skrittene bort til tankbilen var tunge, og jeg kjente klumpen i halsen vokse. Under den bilen vil jeg få se noe jeg helst ikke ønsker å se, sier Beston til magasinet.

Patruljen på stedet forventet å finne et menneske under tankbilen, men da de ikke fant noe ble situasjonen mer uoversiktelig.

- Én ting er å håndtere et åsted. Du har kaos innenfor et begrenset område. Her var offeret borte. Jeg funderte på hva som var fornuftig å gjøre. Jenta kunne befinne seg hvor som helst — noen kunne være i ferd med å gjemme henne i et forsøk på å skjule et bildrap. Bilen kunne være på vei inn mot Oslo. Den grusomme tanken på at jenta lå hardt skadd i grøfta et eller annet sted og hadde behov for hjelp, gnaget meg, sier Molland.

På Sunnaas
Til slutt kom meldingen om at jenta trolig var funnet under en parkert bil i Høymyrmarka i Asker.

Susanne ble fløyet i ambulansehelikopter til Ullevål.

I dag er hun på Sunnaas sykehus der hun trener seg opp. Norsk Politi skriver at det er en positiv 13-åring som også har startet med å hente igjen det tapte skolearbeidet.

OVERLEVDE: Susanne Auke (13) overlevde ulykka. Da første polititjenestekvinne på stedet kom til ulykkestedet fryktet hun det verste, men Susanne var ved bevissthet. Foto: PRIVAT
OVERLEVDE: Susanne Auke (13) overlevde ulykka. Da første polititjenestekvinne på stedet kom til ulykkestedet fryktet hun det verste, men Susanne var ved bevissthet. Foto: PRIVAT Vis mer
FLERE ÅSTEDER: Susanne ble påkjørt i Slemmestadveien. Ikke langt unna ble sykkelen hennes funnet. Jenta ble funnet cirka fire kilometer unna.
Foto Johnny Olsen/SCANPIX
FLERE ÅSTEDER: Susanne ble påkjørt i Slemmestadveien. Ikke langt unna ble sykkelen hennes funnet. Jenta ble funnet cirka fire kilometer unna. Foto Johnny Olsen/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media