«Jeg så en livløs mann bli dratt bort til heisen»

En beboer i Brobekkveien 33 forteller her om sin observasjon i korridoren ei natt for tre uker siden. Vitnet kan være det siste som så den 41-årige Oslo-mannen før han ble lagret i kjelleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En polititeori er at 41-åringen ble drept i en leilighet i blokka.

- Jeg så to mann dra en livløs mann ut av leiligheten og bort i heisen, sier vitnet.

Vitnet setter det som ble sett i direkte sammenheng med liket som ble fjernet fra kjellerboden til Eva Ruud klokka 10 onsdag. Vitnet, som Dagbladet møtte seint i går kveld, har ikke snakket med politiet.

Det var ei natt for tre uker siden at beboeren hørte støy i gangen.

- Dette var etter Kveldsnytt. Jeg har TV-en lavt på, og hørte noe bli dratt bortover gangen.

Da vitnet kikket ut gjennom kikkhullet, så vitnet to menn dra en stor, røslig person mellom seg.

Livløs

- Knærne subbet nedi, og ansiktet vendte ned mot golvet. Jeg fikk klart inntrykk av at det var en mann. De to som dro, holdt ham under hver sin arm, forteller vitnet til Dagbladet.

Vitnet åpnet døra lydløst, og så etter de to mennene som raskt dro den livløse personen bort til heisen. Den ene som dro, skal ha vært lys i håret.

Vitnet mener at leiligheten disponeres av mange flere enn dem som bor der.

- Den leiligheten er ikke helt redelig, sier vitnet.

- Er du redd etter det du har sett?

- Ikke akkurat nå. Men når de bråker i leiligheten der, ringer jeg ikke på lenger, men varsler Securitas, sier vitnet som tidligere er truet etter å ha bedt beboerne dempe seg.

- Den gangen sto de og ringte på døra mi i en halvtime.

Dagbladet klarte i går ikke å komme i kontakt med personene som disponerer leiligheten.

Undersøkte leilighet

Beboere i blokka sier til Dagbladet at kriminalteknikere fra politiet skal ha undersøkt en leilighet i den aktuelle etasjen rett etter at liket ble funnet 1. mai.

- Flere politimenn i hvite dresser gikk i etasjen, de var inne i en av leilighetene en stund, sier vitnet til Dagbladet. Politiet ønsket i går kveld ikke å bekrefte dette overfor Dagbladet. Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen sier at politiet har vært i alle etasjene, på jakt etter spor i saken.

Flere beboere har fortalt om bråk og fest i den aktuelle etasjen for om lag tre uker siden.

- Det er ofte fester i blokka, men for cirka tre uker siden hørte jeg skriking fra etasjen. Det var folk som banket i veggene. Det ble ringt på ei dør flere ganger, sier beboeren. En annen beboer forteller også om bråk denne dagen.

- Det var litt annerledes den kvelden, mer bråk enn festing, sier et annet vitne.

Ford Sierra

Politiet tror nå at en hvit Ford Sierra har tilknytning til saken. Et vitne så en svart plastpose bli kjørt vekk med «en eldre, lys bil» 1. mai.

Mye tyder på at bilen har tilknytning til blokka: Dagbladet snakket i går med to politivitner som så en Ford Sierra etter klokka 17 tirsdag 23. april. Med en stram lukt etter seg kjørte en kraftig mann med skjegg bort fra Brobekkveien 33. Tenåringsvitnene reagerte på lukta, lasten og sjåførens oppførsel.

De to kompisene identifiserte i går lukta av bilen.

- Jo, dette er samme lukta, grøsset guttene til Dagbladet etter å ha luktet i dørsprekken ned til kjelleren.

  • Det første vitnet venter på å krysse Brobekkveien når han ser bilen og hengeren stå foran blokka. Bilens motor er avslått, og den nedre kjellerdøra står halvåpen.
  • Det andre vitnet står i passasjen mellom Brobekktorget og Brobekkveien 33. Han ser bilen på fem- seks meters avstand, idet den kjører ut fra P-plassen og inn på Refstadveien.

- Bak på hengeren lå det noe i en svart sekk, det så ut som søppel. Vitnet beskriver sjåførens kroppsspråk som «stressa».

- Han var litt kraftig, med skjegg og nordisk utseende. Jeg mener det satt noen ved siden av, men han så jeg ikke.

<b<LIVLØS MANN: Ut fra denne døra slepte to menn en livløs mann mellom seg. Mannen hadde samme bygning som den drepte 41-årige Oslo-mannen som seinere ble funnet i kjelleren. Ettromsleiligheten i Brobekkveien forbindes med mange gjester og mye bråk.