- Jeg så en mann bortføre Madeleine

Jane Tanner fra skjebnemiddagen i Portugal snakker ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En av de såkalte «Tapas nine» fra den sagnomsuste middagen i Playa da Luz på algarvekysten i Portugal har endelig valgt å prate offentlig.

Jane Tanner var tilstede på middagen sammen med Kate og Gerry McCann kvelden da Madeleine (3) forsvant 3. mai i år. Hun står fast på at noen andre bortførte den lille jenta.

- Jeg så en mann bære et barn gjennom leilighetskomplekset hvor familien McCann bodde, sier Tanner i et eksklusivt intervju med britiske BBC.

Tidligere denne uka ble det første bildet av rommet som Maddie forsvant fra vist til offentligheten.

«Madeleine er borte, Madeleine er borte»

Mens de voksne spiste tapas-middag, sov Madeleine sammen med sine tvillingsøsken i en leilighet i samme område. Foreldrene ble i september offisielt mistenkt for bortføringen av deres datter - noe de selv benekter på det sterkeste.

Tanner forteller at venninnen Rachael Oldfield kom tilbake fra leiligheten og fortalte at Madeleine var borte.

- Da så jeg Kate og Fiona (Payne red.anm) febrilskt løpe rundt og ropte «Madeleine», og Kate sa til meg: Jane, Madeleine er borte, Madeleine er borte, sier Tanner, som er blant de nærmeste vitnene i den pågående etterforskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer