- Jeg så en mann bortføre Madeleine

Jane Tanner fra skjebnemiddagen i Portugal snakker ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de såkalte «Tapas nine» fra den sagnomsuste middagen i Playa da Luz på algarvekysten i Portugal har endelig valgt å prate offentlig.

Jane Tanner var tilstede på middagen sammen med Kate og Gerry McCann kvelden da Madeleine (3) forsvant 3. mai i år. Hun står fast på at noen andre bortførte den lille jenta.

- Jeg så en mann bære et barn gjennom leilighetskomplekset hvor familien McCann bodde, sier Tanner i et eksklusivt intervju med britiske BBC.

Tidligere denne uka ble det første bildet av rommet som Maddie forsvant fra vist til offentligheten.

«Madeleine er borte, Madeleine er borte»

Mens de voksne spiste tapas-middag, sov Madeleine sammen med sine tvillingsøsken i en leilighet i samme område. Foreldrene ble i september offisielt mistenkt for bortføringen av deres datter - noe de selv benekter på det sterkeste.

Tanner forteller at venninnen Rachael Oldfield kom tilbake fra leiligheten og fortalte at Madeleine var borte.

- Da så jeg Kate og Fiona (Payne red.anm) febrilskt løpe rundt og ropte «Madeleine», og Kate sa til meg: Jane, Madeleine er borte, Madeleine er borte, sier Tanner, som er blant de nærmeste vitnene i den pågående etterforskningen.

TAPAS NINE: Her på denne restauranten tilhørende ferieleilighetskomplekset hvor Madeleine forsvant fra satt Jane Tanner og spiste sammen med blant andre Kate og Gerry McCann forsvinningskvelden. Nå snakker venninnen ut. FOTO: Torbjørn Grønning/DAGBLADET og David Moir/REUTERS
TAPAS NINE: Her på denne restauranten tilhørende ferieleilighetskomplekset hvor Madeleine forsvant fra satt Jane Tanner og spiste sammen med blant andre Kate og Gerry McCann forsvinningskvelden. Nå snakker venninnen ut. FOTO: Torbjørn Grønning/DAGBLADET og David Moir/REUTERS Vis mer

Mannen hun så bar på ei lita jente var klokka 21.15 om kvelden, 45 minutter før de oppdaget at hun var borte.

- Jeg tenkte ikke noe over det akkurat da, men nå i ettertid er jeg overbevist om at det var Madeleine, sier hun til TV-kanalen.

Fantomtegning

Tanner er også kilden bak fantomtegningen, som Kate og Gerry McCann offentliggjorde for en liten stund siden.

Hun velger nå for første gang å snakke ut i offentlighet fordi hun har blitt stemplet som en løgner og en fanatiker.

- Jeg vet hva jeg så, og jeg synes det er viktig at folk vet hva jeg så fordi jeg tror Madeleine ble bortført, sier hun til BBC.

Hele intervjuet med Jane Tanner blir vist på BBC mandag kveld.

FORELDRENE: Kate og Gerry McCann i Portugal.
FANTOMTEGNING: En FVI-tegner har på oppdrag for McCanns utarbeidet dette signalementet etter Jane Tanner sine beskrivelser. Mannen beskrives som 35 til 40 år bærende på ei jente med lik pyjamas som det Madeleine hadde.