- Jeg så en stor bil bremse opp ved åstedet

Trond Richard Olsen (21) var på vei til jobb da han passerte åstedet der den døde kvinnen i 40-årene ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I to-tida i natt etterlyste Larvik-politiet føreren av en bil som skal ha stoppet på stedet der en kvinne i 40-årene ble funnet avkledd og død i grøfta ved Elveveien (rv 40) i Larvik torsdag ettermiddag klokken 14.40.

Bilen skal ha stoppet i perioden mellom 05.15 og 06.00. Politiet skriver i pressemeldingen at kvinnen antas å ha vært død i minst seks timer da hun ble funnet senere på dagen. Hun ble funnet delvis avkledd. 

- Det virker vannvittig, men jeg kan ha sett bilen, sier Larvik-beboer Trond Richard Olsen, som tipset Dagbladet.no allerede rundt midnatt om det han.

Syklet i mørke

Elveveien, der kvinnen ble funnet død, er Olsens faste rute mellom hjemmet og jobben på Findusfabrikken, som ligger rundt en kilometer nordover langs den samme sterkt trafikkerte veien.

- Vanligvis får jeg haik med en bekjent opp dit, men i går morges syklet jeg. Jeg møtte en stor bil i motgående kjørefelt like etter at jeg passerte stedet der kvinnen ble funnet, forteller Olsen. 

21-åringen starter på jobben klokka 06.00 og legger hjemmefra 05.20. Om høsten er strekningen helt mørklagt tidlig på morgenen og uten gatebelysning. Det eneste lyset kom fra lyset på sykkelen.

- Like etter at bilen passerte bremset den opp ved åstedet. Jeg bikket på hodet og kunne se bremselysene godt på rundt hundre meters avstand. Slik var det også da jeg snudde meg igjen litt seinere. Klokka var da mellom 05.30 og 05.35, sier han til Dagbladet.no.

AVLA FORKLARING: I morges avla Trond Richard Olsen forklaring til Larvi-politiet noen hundre meter fra åstedet. Politiet kontrollerte alle biler som kjørte på rv 40. Foto: Per Flåthe
AVLA FORKLARING: I morges avla Trond Richard Olsen forklaring til Larvi-politiet noen hundre meter fra åstedet. Politiet kontrollerte alle biler som kjørte på rv 40. Foto: Per Flåthe Vis mer

Andre vitner har fortalt politiet at de så en kvinne gående langs veien i det samme tidsrommet.

- Jeg så ingen. Men jeg hadde tapet en maglite lommelykt til sykkelstyret for å se den hvite linja langs veien og hørte på en mp3-spiller. Da kan jeg lett ha oversett noen, sier Olsen.


- Stasjonsvogn

Politiet skriver i en pressemelding at de har avsluttet de tekniske undersøkelsene på funnstedet uten at det er gjort konklusjoner om hendelsesforløp, dødsårsaken eller kvinnens identitet.

Olsen mener bilen som bremset opp i 80-sonen på Elveveien var en større stasjonsvogn av nyere utgave.

- Dette er en ganske øde strekning og det er ubehagelig å sykle slik i mørket. Jeg talte fire biler på vei til jobben. Denne var den eneste som passerte i nærheten av åstedet, men det var andre biler på veien. De kan også ha sett den stoppe opp, sier Olsen. 

- Bar rygg og rumpe

På vei hjem fra jobben i tretida passerte Olsen åstedet igjen. Han sier til Dagbladet.no at han trodde avsperringen og politioppbudet skyldtes en trafikkulykke, og satt det ikke i sammenheng med sykkelturen til jobben samme morgen. 

- Jeg så en stor bil bremse opp ved åstedet

Den avdøde kvinnen ble funnet delvis avkledd.

- Klærne hennes var i uorden, overdelen i det løstsittende tøyet hadde sklidd opp og underdelen hadde sklidd ned. Like ved kroppen lå det ei skinnjakke og en svart sko. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner om hvorfor klærne lå slik, fortalte politiet på pressekonferansen

Det var en bonde som kom kjørende i en saktegående traktor som gjorde sjokkoppdagelsen.

- Jeg så at hun hadde bar rygg og rumpe, og det var ikke blod å se på kvinnen. Dette har helt sikkert ikke vært snakk om en trafikkulykke, sa mannen til Østlands-Posten i går kveld

Politiet kartlegger

Nå har politiet sendt ut en pressemelding der de etterlyser folk som var i området på morgenkvisten.

- Da har jeg kanskje sett bilen de etterlyser, sier Olsen, som syklet videre til jobb etter å ha observert bilen. 

Politiet ønsker kontakt med føreren av denne bilen, men er inne i en kartleggingsfase og ønsker også å komme i kontakt med alle som har trafikkert denne veistrekningen i det aktuelle tidsrommet, heter det i en pressemelding sendt ut i natt.

Kvinnen skal obduseres i løpet av fredag formiddag.

Maid ned av bil?

Politiet i Larvik tror kvinnen som ble funnet død i Larvik torsdag er en kvinne i 40-årene fra byen. Ifølge VG skal politiets teori være at hun har blitt meid ned av en bil som så har stukket av fra åstedet.

Kvinnen ble funnet delvis avkledd, med både joggebuksen og trusen nedtrukket. Årsaken til det tror politiet kan være at hun var i ferd med å tisse ved den øde veistrekningen.

Liket av kvinnen ble fjernet fra åstedet sent torsdag kveld og selv om kvinnen hadde skader i ansiktet og var tilsølt av blod, skal lokale politietterforskere ha gjenkjent kvinnen, som skal være kjent av politiet fra tidligere, skrver NTB.

SPERRET AV: Politiet stengte i går riksvei 40 og jobbet i et stort område med tekniske undersøkelser.
LIKE VED SVING: Liket ligger mellom veien og en fjellvegg.
ÅSTEDET: Olsen kom syklende til jobben da han rett etter åstedet møtte en bil som bremset ned raskt. Han kunne se de røde lysene lenge etterpå.
KRIPOS: Kripos på jakt etter spor der en kvinne ble funnet død på RV 40 mellom Yttersøveien og Faret i Larvik i Vestfold torsdag. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.
ÅSTEDET I NATT: Her ble den døde damen funnet i går ettermiddag.