- Jeg så flottørene stå på huet. Plutselig var de borte

Jan Kristian Furua (55) mener fortsatt at et fly må ha styrtet i Drammensfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RØYKEN/OSLO (Dagbladet.no):  En storstilt redningsaksjon etter et sjøfly i Drammensfjorden ble klokka 21.25 avblåst etter at ingen funn ble gjort.

Men tipser Jan Kristian Furua (55) mener fortsatt at et fly må ha styrtet i fjorden.

Det var rundt klokka 19 i kveld at Furua kom kjørende på mopeden sin langs fjorden.

- Jeg så flyet komme fra Svelvik-siden og registrerte at det gikk rundt. Jeg så flottørene stå på huet, og plutselig var de borte, sier Furua til Dagbladet.no. 


Er sikker
Han reiste straks hjem og meldte fra til politiet, som satte i gang en storstilt redningsaksjon. Fire helikoptre fra Hovedredningssentralen og flere båter deltok i søket. Både redningssentralen, luftambulansen, politiet og brannvesenet deltok med mannskap.

- Jeg mener fortsatt bestemt at flyet må ha styrtet, sier Furua, som reiste tilbake til det mulige ulykkesstedet.

Leteaksjonen ble avblåst etter rundt to timers leting etter at ingen funn ble gjort. Furua ble selv med i en av redningsbåtene for å lokalisere det mulige ulykkesstedet.

Ingen fly eller personer er meldt savnet i området.

Koster dyrt

STORT PRESSEOPPBUD : Jan Kristian Furua (55) er sikker på at han så et sjøfly styrte i Drammensfjorden. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
STORT PRESSEOPPBUD : Jan Kristian Furua (55) er sikker på at han så et sjøfly styrte i Drammensfjorden. Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO Vis mer

- Vi trekker helikoptrene våre tilbake, men båtene vil lete en stund til, sier Anders Berg-Andersen, pressesjef ved Hovedredningssentralen, til Dagbladet.no i 20.30-tida.

Han bekrefter at kveldens redningsaksjon vil koste samfunnet mange penger, men håper likevel ikke at hendelsen skremmer folk fra å melde fra om mulige ulykker.

- Vi vil alltid at folk skal melde fra om interessante ting. Hva som kan ha skjedd i dette tilfellet skal undersøkes videre, sier han til Dagbladet.no.

Og Furua selv angrer ikke på at han meldte fra til politiet.

- Det har jeg ingen problemer med, sier han.

To sjøfly skal ha flydd i området i kveld, et av dem skal ha øvd på take-off og landing i sjøen.

Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO
Foto: ROLF SVENDSEN/ALLPHOTO Vis mer