- Jeg så ham den natten

Hovedvitnet i saken mot Birgitte Tengs fetter fastholder at det var ham hun så den natta Birgitte ble drept. Den 18 år gamle jentas forklaring var avgjørende da fetteren ble kjent skyldig av Karmsund Herredsrett før jul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktors hovedvitne fastholdt i retten i dag at hun så den drapstiltalte fetteren den natten Birgitte Tengs ble drept. Da fetteren ble dømt til 14 års fengsel av Karmsund herredsrett før jul i fjor, var Karmøy-jenta aktoratets definitive hovedvitne. I dommen la herredsretten stor vekt på jentas forklaring. - Jeg så ham den natten, gjentok 18-åringen da hun vitnet foran juryen i Gulating lagmannsrett. Skal lagmannsretten legge vekt på jentas forklaring, vil aktoratet mene at dette må føre til at fetteren mister sitt alibi for drapsnatten. Ifølge fetterens egen forklaring lå han nemlig hjemme og sov i sin egen seng på det tidsdpunktet Karmøy-jenta skal ha sett ham.

Ble skremt

Fetterens forsvarere, advokatene Sigurd Klomsæt og Erik Nadheim, var svært opptatt av hvordan jenta kunne være så sikker på at det nettopp var drapsnatten hun så fetteren. - Jeg husker det fordi jeg ble så skremt. Jeg gikk hjem alene svært sent og syntes det var ekkelt. Så kom han syklende i stor fart, og syklet forbi meg, sa jenta. Hun var skråsikker på at det var fetteren fordi hun husket ansiktet hans. - Men du husker for eksempel ikke hva han hadde på seg, sa Klomsæt. - Nei, men jeg kan vel huske ansiktet hans for det, sa 18-åringen. Svært opprørt og sint gjentok hun flere ganger at hun synes det er ille at hun er blitt fremstilt som en løgner etter at hun vitnet i herredsretten. - Dere kan være glad for at det er noen som forteller sannheten, for det er det neimen ikke mange som gjør i denne saken, sa jenta.

Løgn om moren

Hun var også svært oppbrakt over nyheten som TV 2 brakte sist helg om at moren hennes vil vitne mot henne i lagmannsretten. - Det er løgn, sa 18-åringen sint. Jeg gikk ikke hjem sammen med moren min den natten. Advokat Klomsæt har stevnet 18-åringens mor som vitne i forbindelse med morens bevegelser drapsnatten. Forsvarerne sier de kan vise til et femtitalls personer som drapsnatten skal ha passert stedet hvor jenta påstår hun satt uten å se henne.

Husket ikke når

Den nå 18 år gamle jenta greide ikke å tidfeste nøyaktig når hun traff fetteren drapsnatten, men hun mente det måtte ha vært sent. - Jeg skulle være hjemme klokken 01.30, men kom hjem mye senere. Det husker jeg fordi jeg listet meg inn, men mamma hørte meg og sa sint «dette var sent», forklarte 18-åringen. I dommen fra Karmsund herredsrett legger retten til grunn at møtet mellom jenta og fetteren må ha skjedd cirka klokken 01.45. Tidspunktet er fastsatt ut fra jentas forklaring. Ifølge den tiltalte fetterens forklaring for lagmannsretten var han hjemme senest klokken 00.20 drapsnatten. Da han forklarte seg for politiet i de første avhørene, og senere i Karmsund herredsrett, anslo han tidspunktet til 00.05. Ifølge påtalemyndigheten ble 17 år gamle Birgitte Tengs drept en gang rundt klokken 01.00.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer