Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så ingen skader

- Jeg sjekket bilen to ganger og så ingen skader. Derfor kjørte jeg videre uten å legge igjen navn og telefonnummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets parlamentariske leder Jens Stoltenberg bekreftet i går overfor Dagbladet at han har skyld i en bilskade, og at han kjørte fra stedet uten å varsle eieren av den skadde bilen.

- Det er korrekt at jeg var på parkeringsplassen ved Diakonhjemmet sykehus og rygget borti en parkert bil i slutten av oktober, sier Jens Stoltenberg.

Ifølge Stoltenberg kjørte han Saaben ut fra en parkeringsplass og ved et uhell rygget han rett inn i en parkert bil.

Dobbel sjekk

- Hvorfor varslet du ikke eieren av bilen om uhellet?- Jeg gikk ut av bilen og sjekket to ganger om det var skader på den parkerte bilen. Jeg så ingen skader på bilen, sier Jens Stoltenberg.

- Dårlig folkeskikk

Redaktør Svein Hope i bladet Motor mener det er dårlig folkeskikk å ikke legge igjen navn og nummer når man dulter borti en annen bil.

- En skade kan se ut som en bagatell. Men moderne biler er laget slik at hvis man kjører borti dem, blir det ofte betydelige skader, sier Svein Hope, redaktør i bladet Motor.

- Etter min mening er minimumskravet å legge igjen en beskjed, eventuelt notere ned bilens registreringsnummer og snarest mulig ta kontakt med eier og fortelle hva som har skjedd, sier Svein Hope.

- I dette tilfellet kostet skaden 8000 kroner.

- Jeg vil anta at man vil se skadene på en Volvo V70 dersom det koster 8000 kroner å utbedre skaden, sier Motor-redaktøren.

- Både øyenvitnet som så at du rygget inn i bilen og eieren av Volvoen bekrefter overfor Dagbladet at det var synlige skader på Volvoen. Hvordan kunne du unngå å se dette selv?- I ettertid har det vist seg at det likevel var en skade på den parkerte bilen. Dette forholdet er nå gjort opp. Jeg beklager at jeg ikke oppdaget skaden. Det er jeg veldig lei meg for, sier eksstatsminister Jens Stoltenberg.

Ikke privatbil

Han understreker samtidig at bilen ikke var hans private, og at det selvfølgelig aldri var meningen å stikke av fra et økonomisk oppgjør.

- Bilen jeg kjørte, tilhører Arbeiderpartiet, og regningen ville aldri blitt belastet meg personlig. Hadde jeg oppdaget at det var skader på bilen, ville jeg selvfølgelig lagt igjen navn og telefonnummer slik at eieren kunne fått dekket sine utgifter, sier Stoltenberg.

Han kjenner ikke til p-lappen som ble funnet plassert under vindusviskeren på Volvoen.

Jens Stoltenberg

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!