Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sa jo unnskyld!

For to år siden ba KrF-politiker Helge Kindervåg (46) den nå 23 år gamle kvinnen om tilgivelse for det han hadde gjort. Tirsdag anmeldte hun ham for et seksuelt overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JÆREN (Dagbladet): - Jeg ba om unnskyldning. Hva mer kunne jeg gjøre? spør en nedbrutt Kindervåg. Det er en sliten og tydelig preget jærbu som møter pressen på en parkeringsplass helt sør på Jæren. I går ble han revet ut av sin relative anonymitet for å spille hovedrollen i KrFs siste sexskandale. I løpet av dagen fikk fiskeren fra Sirevåg, som aldri har sittet i noe kommunestyre, mellom 500 og 800 anrop på mobilen.

- Jeg trekker meg som lokallagsleder i Hå KrF, slik partiets regler sier. Jeg trekker meg også som medlem i fylkesstyret, sier Kindervåg.

Visste ingenting

Da 46-åringen gikk inn til politiavhør klokka 16.30 i går, ante han ikke hva han var anmeldt for. Det hadde ikke streifet ham at dette kunne dreie seg om episoden som utspant seg mellom ham og en da 21 år gammel kvinne sommeren 2001.

Kvinnen har anmeldt Kindervåg for legemsbeskadigelse og/eller seksuell handling, en paragraf som omfatter alt fra fysisk antasting til blotting og grove seksuelle tilnærmelser. KrF-mannen vil ikke si om han erkjenner straffskyld før han har diskutert saken med sin advokat. Han vil heller ikke gå i detaljer om hva som egentlig skjedde mellom ham og den nå 23 år gamle kvinnen. Men han forteller følgende:

Den unge kvinnen var samboer med en av Kindervågs kjenninger. Kindervåg og kameraten har hatt et anstrengt forhold siden. KrF-lederen og kvinnen traff hverandre noen ganske få ganger, og var bare på tomannshånd ved én anledning. Det var da den angivelige antastingen skjedde, og hendelsen utspant seg i Sirevåg, den lille kystbygda hvor Kindervåg bor.

KrF-mannen beklaget hendelsen samme dag, etter eget utsagn flere ganger. Han har ikke forsøkt å holde episoden hemmelig for sine nærmeste.

- Alt som har skjedd i mitt liv, har jeg fortalt min kone, sier han.

- Var det en seksuell tilnærmelse fra din side?

- Jeg klarer ikke lenger skille mellom å være en god venn, å gjøre seksuelle tilnærmelser og være en vanlig mann.

- Har du gjort noe du angrer på i dag?

- Det vil jeg ikke kommentere, men alle har vel en samvittighet.

Støttet Medhaug

Kindervåg har den siste tida engasjert seg sterkt på Jan Birger Medhaugs side i hans kamp mot sexanklagene. Kvinnen som nå har anmeldt Kindervåg, har oppgitt at jærbuens engasjement var den direkte årsak til at hun gikk til politiet, to år etter at overgrepet skal ha skjedd.

- Føler du deg urettferdig behandlet?

- Ja.

- På hvilken måte?

- Når jeg ber et menneske om tilgivelse for noe jeg har gjort, når jeg har sagt det flere ganger og forsøkt å ordne opp på en ryddig måte, da trodde jeg det kanskje var nok. Men det har det ikke vært i denne saken, på grunn av min opptreden i Medhaug-saken, sier Kindervåg. Han er også bitter over at han måtte få vite om anmeldelsen fra pressen, og ikke politiet.

- Er du ferdig som politiker nå?

- Hvis jeg har skadet partiet med dette, og ikke har deres tillit, så blir det nok slik. Jeg vil ikke skade partiet, sier fiskeren, som har vært KrF-medlem i 24 år.

- Hvis jeg har gjort noe galt, står jeg til rette for det. Jeg kommer ikke til å prøve å krype unna, sier Helge Kindervåg.

UTE: KrF-lederen i Hå kommune, Helge Kindervåg (46), trekker seg fra sine verv mens han blir etterforsket. Her er han på vei etter politiavhøret på Hå lensmannskontor i går. <!--/BTEK0-->