OBSERVERT: Psykotiske Torbjørn Kjelstad (27) rømte i dag fra tvunget psykisk helsevern for brutalt drap. Foto: Politiet
OBSERVERT: Psykotiske Torbjørn Kjelstad (27) rømte i dag fra tvunget psykisk helsevern for brutalt drap. Foto: PolitietVis mer

- Jeg så rømlingen og varslet politiet

Det forteller melderen selv til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 52 år gammel mann Dagbladet har snakket med mener han så den etterlyste Torbjørn Kjelstad (27) to kilometer nord for Oppdal sentrum i 17.00-tida i dag. 27-åringen har blitt dømt til tvungen psykisk helsevern etter et brutalt drap i 2008.

- Ikke i tvil - Det var elghunden min som varslet meg om at det var noen ute på myra. Jeg er ikke i tvil om at det var han, til tross for at det er noen år siden jeg har sett ham sist, sier 52-åringen til Dagbladet.

Psykotisk drapsmann på rømmen i Trondheim

Ifølge tipseren skal Kjelstad ha hatt på seg en skinnjakke.

Faren til 52-åringen sier at han har kjent til 27-åringen fra han var en guttunge.

- Vi synes alt sammen egentlig bare var veldig tragisk. Han ville kanskje bare komme en tur hjem for å se hvordan det står til, sier han.

52-åringen, som vil være anonym, sier at at han kjørte en liten tur med bilen sin for å se etter rømlingen, men at han ikke fant ham igjen.

Varslet politiet Deretter varslet han politiet om observasjonen.

Politiet kom til området ved Gorsetmoen, to kilometer nord for Oppdal, halvannen time etter at de ble varslet om observasjonen av Torbjørn Kjelstad. Hvis han forstod at han ble observert, kan han ha kommet seg langt bort fra dette området før politiet kom på sporet etter ham.

- Politiet søker nå med sporhunder i skogen her. Det regner tett og det er en stor skog å lete gjennom, sier 52-åringen.

På bakgrunn av 52-åringens tips jakter nå store politistyrker på den ettersøkte 27-åringen. Kjelstad er født og oppvokst på stedet, og slektninger skal fremdeles bo der. Politiet skal også ha vært i området der slektninger bor.

• - Sikkerheten er utvilsomt ikke god nok

Politiet: naturlig sted å sjekke - Det har vært voldsomt med politiaktivitet her, bekrefter en innbygger i Oppdal Dagbladet har snakket med.

Politiet vil ikke si hvor de jobber, men politioverbetjent Geir Ole Momyr bekrefter at Oppdal er et naturlig sted for politiet å undersøke.

RØMTE HERFRA: Her ved St. Olavs hospital avdeling Brøset sonet Torbjørn Kjelstad (27). Nå er han på rømmen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
RØMTE HERFRA: Her ved St. Olavs hospital avdeling Brøset sonet Torbjørn Kjelstad (27). Nå er han på rømmen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Vi jobber på flere fronter, men det er et naturlig sted siden han er oppvokst der, sier Momyr til Dagbladet.

27-åringen er oppvokst i Oppdal og flere Dagbladet har snakket med opplever situasjonen med politiet i bygda som skremmende.

Dagbladet kommer med mer.

DREPT MED 13 SKUDD: 27-åringen ble dømt for drapet på seksbarnsfaren Mahmed Samal Shirwac. Foto: Privat
DREPT MED 13 SKUDD: 27-åringen ble dømt for drapet på seksbarnsfaren Mahmed Samal Shirwac. Foto: Privat Vis mer