Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg så tiltalte

HAUGESUND (Dagbladet): Politiets hovedvitne er skråsikker på at hun traff tiltalte i Kopervik drapsnatta. Men hun er ikke i stand til å beskrive verken klesdrakten eller sykkelen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitnet klarte heller ikke å gi en forklaring på hvorfor hun ikke kom med opplysningene i politiets rundspørring kort tid etter drapet.

I retten i går sa jenta at hun knapt visste hvem tiltalte var, og at hun ikke visste at han var Birgittes søskenbarn før seinere.
Men én ting var hun skråsikker på: Møtet med tiltalte i Østrembrovegen klokka 01.40 natt til lørdag 6. mai. Etter det Dagbladet erfarer, forklarte hun i sin første politiforklaring at de passerte hverandre i Østrembrovegen atskillig tidligere enn det tidspunktet hun nå opererer med.

Men etter at politiet ble kjent med hennes vitneobservasjon, rekonstruerte de kvelden for henne, og kom fram til at hun umulig kan ha møtt ham før klokka 01.40.

Politiets hovedvitne meldte seg etter at hun var oppfordret til det av tiltalte. Han mente at hun var hans alibi.

I ettertid viser det seg at vitnet er den eneste som kan sprekke hans forklaring om at han syklet rett hjem like over midnatt drapsnatta.

Hele Norges coronakart