- Jeg satt hjemme og ventet på henne, og hun dukket ikke opp

Sigrids far forteller om natta hun forsvant.

VITNET: Sigrid Giskegjerde Schjetnes far, Tom Schjetne, fortalte om kvelden og natta da Sigrid ble borte i august i fjor. Foto: Bjørn Langsem
VITNET: Sigrid Giskegjerde Schjetnes far, Tom Schjetne, fortalte om kvelden og natta da Sigrid ble borte i august i fjor. Foto: Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at aktor og forsvarer hadde holdt sine innledningsforedrag, var Sigrid Giskegjerde Schjetnes far, Tom Schjetne, den første som vitnet i retten.

Schjetne forteller om kvelden 4. august, da Sigrid var på besøk hos en venninne. De hadde en avtale om at Sigrid skulle gå fra venninnen rundt klokka 24, og være hjemme seinest 00.30.

- Jeg satt hjemme og ventet på henne, og hun dukket ikke opp. Det var uvanlig, så jeg sendte henne en tekstmelding litt før ett, hvor jeg lurte på hvor hun var. Det fikk jeg ikke noe svar på, og tok da kontakt med Sigrids venninne for å høre om hun var der, forteller Schjetne.

- Venninna fortalte at Sigrid hadde gått fra henne ca klokka tolv, og da kledde jeg på meg, gikk ut av huset, og begynte å gå den veien jeg regnet med at hun hadde gått.

Lette i nærområdet Schjetne anslår at han gikk ut for å lete rundt klokka 01.15.

- Jeg gikk da gjennom områder der vi bor og forbi barnehagen og videre bortover. Da jeg kom et lite stykke på veien, eller mens jeg går, roper jeg etter henne og begynner og ringe henne, forteller han.

Da Schjetne hadde kommet et stykke på veien ringer Sigrids mor ham og forteller at det har vært to gutter på døra deres med skoene hennes og mobiltelefonen hennes.

- Hadde jeg ikke vært urolig før, var jeg i hvertfall urolig nå, sier faren.

Han forteller at hun snur seg og ringer politiet, som kommer til stedet ganske fort. Utenfor barnehagen møter Schjetne de to guttene som hadde funnet Sigrids eiendeler, og sammen begynner de å lete i busker og nærområdet.

Fant sokk Han forteller at de også fant en hvit ankelsokk på fortauet utenfor barnehagen.

- Jeg sier at den må vi la ligge, og la politiet ta seg av den.

Aktor opplyser at bortsett fra skoene, ankelsokken og Sigrids mobiltelefon, er klærne og eiendelene som Sigrid hadde på seg da hun ble borte, ikke funnet.

Allerede neste morgen organiserte venner og naboer seg for å lete etter den savnede 16-åringen.

- Litt utpå søndagen sier jeg til politiet at vi gjerne vil bidra og foreslår konkret at vi kan mobilisere noen mennesker som kan hjelpe til. Vi har gode venner og gode naboer som sa at de gjerne vil hjelpe til, sier Schjetne.

Tiltaltes forsvarer, advokat John Christian Elden, lurer på om Sigrid kan ha tatt av seg skoene selv.

- Nei, det har jeg ingen grunn til å tro, svarer Schjetne.

Videre lurer forsvareren på om hun ofte brukte telefonen.

- Ja, hun pleide å snakke i telefonen, sende meldinger og høre på musikk, sier Schjetne.

- Hvor oppmerksom pleide hun å være på trafikkbildet? spør Elden.

- Hun er lært opp til å gå på fortauet for å si det sånn, sier faren.

TILTALT: Den tiltalte sunnmøringen i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ankommer Oslo Tingrett mandag morgen, sammen med advokatfullmektig Ida Andenæs.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TILTALT: Den tiltalte sunnmøringen i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ankommer Oslo Tingrett mandag morgen, sammen med advokatfullmektig Ida Andenæs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer