- Jeg satte morfinsprøyter på meg selv. Legene gjorde meg til narkoman

Fire leger på Sunnmøre blir gransket av Statens helsetilsyn etter at Grethe Iversen (50) fikk utskrevet enorme mengder morfin og andre vanedannende medikamenter over flere år.

BLE RUSAVHENGIG: Grethe Iversen (50) mener legene gjorde henne til narkoman. Hun fikk utskrevet enorme mengder morfin og andre, tunge medikamenter i flere år. Foto: Fridgeir Walderhaug
BLE RUSAVHENGIG: Grethe Iversen (50) mener legene gjorde henne til narkoman. Hun fikk utskrevet enorme mengder morfin og andre, tunge medikamenter i flere år. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I april i år sendte Grethe Iversen (50) klage til Fylkesmannen i Møre og Romsdal, etter at hun hadde fått utskrevet enorme mengder morfin og andre tunge, vanedannende medikamenter fra slutten av 2006 til 2011.

- Jeg fikk morfinampuller i store mengder som jeg satte rett i årene mine. Jeg mener dette er en grov forsømmelse av meg som pasient. Legene bidro til min medikamentavhengighet og gjorde meg til narkoman, sier Grethe Iversen til dagbladet og utdyper:

- Jeg forstår også at jeg må stå til ansvar for å ha valgt å sette morfin på meg selv, men jeg var psykisk syk på grunn av omstendigheter i mitt liv. Jeg mener legene skulle ha passet på meg, og ikke muliggjort misbruket mitt.

Trebarnsmora er bosatt i Ålesund.

Blir gransket Fire leger, både fra primærhelsetjeneste og sykehus, og helseforetaket er nå under gransking av Statens helsetilsyn.

- Sakens alvorlighetsgrad, og de straffereaksjoner den kan utløse, er årsaken til at vi har sendt saken over til Statens helsetilsyn. Det er særlig to punkter vi ser på som alvorlig: Volumet av vanedannende medikamenter som er skrevet ut over lengre tid og delvis manglende journalføring over hvorfor disse medikamentene er skrevet ut, sier fylkeslege Christian Bjelke i Møre og Romsdal til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer