«Jeg savner deg, det smilet du hadde»

EIDE (Dagbladet): Da barna i nabolaget til Anooshe fikk vite at hun var død, samlet de seg utenfor huset hennes. De satte seg på trappa hennes og prøvde sammen å forstå hva som hadde skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lille, idylliske boligområdet Rabben i Eide kommune er lammet etter drapet på Anooshe Sediq Ghulam (25). Utenfor det gule, enetasjes rekkehuset som hadde vært hjemmet hennes siden juni i fjor, er det helt stille. Klesstativet står tomt på den grønne gressplenen. På trappa ligger flere blomsterbuketter, lys og en bamse.

«Håper du har det fint. Jeg savner deg, det smilet du hadde. Jeg kommer alltid til å savne deg, selv om jeg ikke kjente deg så godt,» står det på ett av flere brev der menneskene i nabolaget tar et sorgtungt farvel med den rolige, litt sjenerte 25-åringen.

Tom Elton bor i huset rett nedenfor. Ungene hans pleide å leke med sønnene til Anooshe.

- Levde i angst

- Hun var en trivelig person som prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen. Anooshe holdt seg litt for seg selv, men barna hennes var mye ute og lekte i nabolaget, sier han.

- Jeg visste om situasjonen med ektemannen, men drapet kom likevel som et sjokk på meg. Det er helt uvirkelig, sier han.

På den andre siden av det gule huset er det flere naboer som sørger. Familien som møter oss er blitt skremt av drapet, og vil ikke stå fram med navn. Men de vil gjerne dele noen av de gode minnene.

- Ungene våre lekte mye sammen, og både hun og barna var ofte på besøk hos oss. Vi feiret nyttårsaften sammen, og drakk ofte kaffe sammen. Hun var litt beskjeden, og selvfølgelig engstelig på grunn av ektemannen.

- Er i sjokk

- Hele nabolaget er i sjokk. Vi kjente henne godt. Hun var helt åpen om situasjonen sin, og prøvde å leve et normalt liv, til tross for at hun har levd i angst i alle år.

- Barna har også reagert med sjokk. De gråter over Anooshe, sier hun.