Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg savner ham utrolig mye

Joshua Frenchs samboer frykter de Kongo-dømte blir drept straks UD og journalister forlater landet.

- HAN ER USKYLDIG: Joshua Frenchs samboer (24) er helt sikker på at han er uskyldig. Foto: Torgeir Krokfjord
- HAN ER USKYLDIG: Joshua Frenchs samboer (24) er helt sikker på at han er uskyldig. Foto: Torgeir Krokfjord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Det er veldig alvorlige anklager mot Joshua, men jeg støtter ham hundre prosent. Han er uskyldig, det er jeg sikker på, sier Joshua Frenchs samboer (24) som ikke vil stå fram med navn i avisa i frykt for sjikanerende SMS, slik foreldrene til de to drapsdømte nordmennene har fått.

Joshua French (27) og Tjostolv Moland (28) ble i går dømt til døden i militærdomstolen i Kisangani. De ble funnet skyldig på alle tiltalepunkter - drap, drapsforsøk, væpnet ran, spionasje og forsøk på å danne et kriminelt forbund.

Hun frykter at samboeren og Tjostolv blir drept når UD og de norske journalistene drar fra landet.

- Det er tungt å tenke på. Jeg blir engstelig og opprørt, sier 24-åringen til Dagbladet.

I går kveld ringte utenriksminister Jonas Gahr Støre til Tjostolv Molands far, Knut Moland, for å forsikre han om at UD fremdeles vil være tilstede i Kongo, og at de to får fri rettshjelp.

Hun synes det er bra at nasjonal og internasjonal media dekker saken, og tror det gjør forholdene tryggere i Kisangani.

- Jeg synes noen medier går over streken, uten at jeg vil nevne navn. Du skjønner sikkert hva jeg sikter til, sier hun til Dagbladets reporter. Tidligere denne uka gikk Moland og French overfor TV 2 til angrep på VG, som de mener fabrikerer historier om dem.

Til tross for den vanskelige situasjonen klarer hun seg i hverdagen i Norge med støtte fra venner, bekjente og familien.

- Det er vanvittig tøft. Men det er godt å ha støtte rundt seg, sier 24-åringen.

Hun forteller til Dagbladet at hun prater med French med jevne mellomrom.

- Vi snakker om alt mulig, og håper å se hverandre igjen. Jeg savner han utrolig mye, sier hun.

DRAPSDØMT: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French etter domsavsigelsen i Kisangani i Kongo tirsdag. De to nordmennen er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år.
Foto: Vegar Vatn / Scanpix
DRAPSDØMT: Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French etter domsavsigelsen i Kisangani i Kongo tirsdag. De to nordmennen er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år. Foto: Vegar Vatn / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling