Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg sendte tekstmeldingene

NITTEDAL (Dagbladet): - Det var jeg som sendte de siste tekstmeldingene på mobiltelefonen til Thomas Knutsen, forteller en 22-åring til Dagbladet. Mannen har meldt seg for politiet og er avhørt som vitne i drosjedrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen tilhører et kriminelt miljø i Oslo. Han sier at det ikke er i dette miljøet han fikk kontakt med drosjesjåføren Thomas Knutsen (24) fra Oslo.
Knutsen ble skutt og drept ved 03-tida natt til onsdag i Rusveien ved Rotnes i Nittedal. Drosjesjåførdrapet, det andre på kort tid, har sjokkert drosjenæringen og gjort sterkt inntrykk på Norges ledende kriminalpolitikere.

Drapsofferet Thomas Knutsen har fått de beste skussmål fra venner og kolleger. I dagene etter drapet er det kommet fram at han var en av dem som arbeidet aller flittigst for Oslos mange drosjebrukere.
Det 22 år gamle vitnet sier at han tror han vet hvem som står bak drapet på Knutsen. Dette oppgir han som motiv for at han torsdag meldte seg for politiet.

- En venn

22-åringen sier dette til Dagbladet om sin forbindelse til drapsofferet:

- Han var sjåfør for meg og venn.

Om seg selv sier 22-åringen:

- Jeg lever av organisert kriminalitet og er leder for en gjeng.

På spørsmål om Knutsen var kriminell, svarer han:

- Nei.

Tekstmeldingene

22-åringen har gitt Dagbladet en rekke opplysninger om sin forbindelse til drapsofferet, hva som skal være opptakten til drapet og hvem som står bak. Han sier han har gitt politiet samme informasjon.

Etterforskningsledelsen i Nittedal bekrefter at vitnets opplysninger er kjent for dem.

Politiet har tidligere gått ut i mediene og sagt at det kom flere tekstmeldinger på Thomas Knutsens mobiltelefon den skjebnesvangre natta. En eller flere av meldingene som kom på Knutsens mobiltelefon, kom ved 03-tida natt til onsdag.

- Det var jeg som sendte dem, sier 22-åringen.

Han sier han sendte to meldinger ved 03-tida drapsnatta. En tredje melding skal han ha sendt tidligere, ved midnatt. 22-åringen har muntlig rekonstruert tekstmeldingene sine for Dagbladet.

Meldingen ved midnatt sier han at han skrev slik: «HVOR ER DU».

Lensmannsfullmektig Bjørn Bratteng ved Nittedal lensmannskontor bekrefter at en slik melding er funnet på en mobiltelefon i drosje A-725 i Rusveien, der Knutsen ble drept. 22-åringen sier at Thomas Knutsen svarte på hans mobiltekst-henvendelse.

Pistol

22-åringen legitimerer seg overfor Dagbladet med gyldig førerkort. For å dokumentere påstanden om at han selv driver med kriminalitet, framskaffer han en 9mm pistol av typen Para-Ordnance P18-9. Den har serienummer ZF1132.

- Den ble stjålet hos en våpenhandler i Gressvik for to uker siden, sier 22-åringen.

Flere politikilder bekrefter overfor Dagbladet at våpen av denne type og nummer er blitt stjålet i Gressvik ved Fredrikstad.

Jon Rune Lunder, lensmann i Onsøy, opplyser at Eriks Våpenteknikk i Gressvik ble frastjålet våpen ved et innbrudd for en uke siden.

- Var i Nittedal

På spørsmål om hvor 22-åringen befant seg da han skrev tekstmeldingene ved 03-tida natt til onsdag, sier han at han var i Nittedal.

- Hva gjorde du der?

- Jeg husker ikke helt, for jeg var ganske full, sier 22-åringen.

Etter en tenkepause sier han at han skulle møte personen som hadde skaffet ham pistolen fra Gressvik, men at mannen ikke møtte opp på avtalt sted.

22-åringen sier at han like før 03-tida drapsnatta kjørte gjennom rundkjøringa ved Riksvei 4 på Gjelleråsen. Der sier han at han så en uniformert politibil, en sedan, ved rundkjøringen.

Politiet opplyser at det var en slik type politibil som sto der på det tidspunktet.

- Så du Thomas Knutsen eller drosjen hans i Nittedal?

- Nei, sier 22-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media