Donald Trump:

- Jeg ser alltid oransje ut

Natt til fredag gikk president Donald Trump til angrep på strømsparende lyspærer. Blant annet mente han at de får ham til å se oransje ut.

HUDFARGE: Under en tale i Baltimore natt til fredag kritiserte president Donald Trump strømsparende lyspærer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under en tale i Baltimore natt til fredag, latterliggjorde president Donald Trump Demokratenes presidentkandidater Elizabeth Warren og Joe Biden. Blant annet omtalte han dem som «Pocahontas» og «Sleepy Joe».

Men presidenten benyttet også anledningen til å kritisere strømsparende lyspærer.

- Lyspærene. Folk spurte om hva som er greia med lyspærene. Jeg så på lyspærene som vi tvinges til å bruke, og sa «hør her»: Først og fremst er ikke lyset særlig bra. Jeg ser alltid oransje ut. Lyset er det verste, sa Trump til latter fra de frammøtte.

Videre beskrev han lyspærene som «mange ganger dyrere enn de tradisjonelle lyspærene, som fungerte veldig bra», ifølge CNN.

Omgjort vedtak

Trump har ved flere anledninger brukt strømsparende lyspærer som et eksempel for å kritisere energi- og miljøreguleringer.

Tidligere denne måneden omgjorde Trump-administrasjonen et vedtak som ble fattet under president Barack Obama, som ville ha ført til en utfasing av tradisjonelle lyspærer fra nyåret.

Washington Post skriver at omgjøringen fører til kostnader på 14 milliarder dollar årlig, samt høyere utslipp, ifølge en studie som er blitt gjennomført av Appliance Standards Awareness Project and the American Council for an Energy-Efficient Economy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer