Donald Trump:

- Jeg ser alltid oransje ut

Natt til fredag gikk president Donald Trump til angrep på strømsparende lyspærer. Blant annet mente han at de får ham til å se oransje ut.

HUDFARGE: Under en tale i Baltimore natt til fredag kritiserte president Donald Trump strømsparende lyspærer. Vis mer

Under en tale i Baltimore natt til fredag, latterliggjorde president Donald Trump Demokratenes presidentkandidater Elizabeth Warren og Joe Biden. Blant annet omtalte han dem som «Pocahontas» og «Sleepy Joe».

Men presidenten benyttet også anledningen til å kritisere strømsparende lyspærer.

- Lyspærene. Folk spurte om hva som er greia med lyspærene. Jeg så på lyspærene som vi tvinges til å bruke, og sa «hør her»: Først og fremst er ikke lyset særlig bra. Jeg ser alltid oransje ut. Lyset er det verste, sa Trump til latter fra de frammøtte.

Videre beskrev han lyspærene som «mange ganger dyrere enn de tradisjonelle lyspærene, som fungerte veldig bra», ifølge CNN.

Omgjort vedtak

Trump har ved flere anledninger brukt strømsparende lyspærer som et eksempel for å kritisere energi- og miljøreguleringer.

Tidligere denne måneden omgjorde Trump-administrasjonen et vedtak som ble fattet under president Barack Obama, som ville ha ført til en utfasing av tradisjonelle lyspærer fra nyåret.

Washington Post skriver at omgjøringen fører til kostnader på 14 milliarder dollar årlig, samt høyere utslipp, ifølge en studie som er blitt gjennomført av Appliance Standards Awareness Project and the American Council for an Energy-Efficient Economy.

Det amerikanske energidepartementet mener derimot at utfasingen ville vært en tap-tap situasjon for forbrukerne på grunn av at de strømsparende lyspærene er dyrere.

- Energidepartementet tok kraftig feil i dag, svarte leder i Alliance to Save Energy, Jason Hartke og tilføyet:

- I stedet for å utvikling, vil denne omgjøringen føre til at vi beholder energisløsende lyspærer i butikkhyllene og påkoster den gjennomsnittlige amerikaner omkring 100 dollar i unødvendige energikostnader årlig.

HÅNER: Natt til fredag møttes Demokratenes presidentkandidater til debatt i Houston i USA. Der stilte blant andre de tre favorittene på meningsmålingene. Etter debatten brukte ikke Trump lang tid på å kalle opp konkurrentene til presidentvervet. Vis mer

Frikjenner lyspærene

Trumps karakteristiske hudfarge har vært gjenstand for harselering over tid. Men fargen kan ikke skyldes strømsparende lyspærer, ifølge portrettfotograf Tamzin Smith.

Hun påpeker at Trumps hudfarge også er synlig når han fotograferes mot hvit bakgrunn. Dersom det hadde vært belysningen som gjorde ham oransje, hadde også den hvite bakgrunnen blitt det.

- Selv tennene hans er hvite, mens huden er oransje. Det er definitivt ikke belysningens skyld, sier hun til Washington Post.

HÅR: På søndag dro Donald Trump på et uannonsert besøk på en gudstjeneste i Virginia. Grunnen til at bildene fra gudstjenesten vekker oppsikt, er at Trumps hårfrisyre fremstår helt annerledes enn man har sett tidligere. Vis mer

Fikk skryt for frisyre

Tidligere i år var det presidentens manke som vakte oppsikt. Etter 30 år med sin karakteristiske hentesveis, viste han seg plutselig for offentligheten med en glattere, flatere og mer ensrettet sleik.

Aller Medias hår- og skjønnhetsekspert, Cecilie Krogh Sundbø, lot seg imponere over sveisen.

- Her har vi vel det klareste beviset på at den amerikanske presidenten ikke alltid har tatt så gode valg opp igjennom åra. Dette er virkelig en ekstrem forbedring. Hvem hadde vel drømt om at Trump hadde et normalt hårfeste?

- Sammenliknet med tidligere hårsveis, er dette en yatzy! Fem seksere, sier frisøren og stylisten.